Vodafone Romania a inregistrat in anul fiscal 2011-2012, incheiat in martie, venituri de 812,1 milioane euro, in scadere cu 2,7%, in timp ce profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a urcat cu 1,4%, la 302,9 milioane euro, a anuntat marti compania.
Veniturile din servicii au coborat cu 3,4% in anul financiar, la 768,7 milioane euro, afectate partial de diminuarea tarifelor de interconectare de la 1 martie 2012.

Numarul clientilor operatorului de telecomunicatii a scazut la 7,939 milioane la 31 martie, fata de 8,327 milioane la inceputul anului, conform Mediafax.

Numarul de utilizatori s-a redus cu 1,257 milioane fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, in urma deconectarii cartelelor prepay inactive pe parcursul anului, dar si ca urmare a introducerii unor noi standarde de raportare, se arata intr-un comunicat al Vodafone Romania.

Din totalul clientilor raportat la 31 martie, 57% reprezinta utilizatori de cartele prepay, restul fiind abonati.

Veniturile din serviciile de internet mobil au crescut cu 30% in primele trei luni ale anului calendaristic 2012 fata de aceeasi perioada din 2011, noteaza compania.

Venitul mediu pe utilizator a fost de 7 eurp in trimestrul ianuarie-martie, fata de 6,1 euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Grupul britanic Vodafone a inregistrat in anul fiscal 2011-2012, incheiat la 31 martie, venituri totale de 46,4 miliarde lire sterline (53,8 milioane euro), in urcare cu 1,2%, si un profit net de 7 miliarde lire (8,1 miliarde euro), in scadere cu 11%.

Gigantul telecom a redus tintele de vanzari pe termen mediu, din cauza conditiilor economice dificile din sudul Europei, pe fondul masurilor de austeritate aplicate in majoritatea statelor UE, potrivit Reuters, citat de agentia de stiri locala.

Compania a inregistrat deprecieri de 4 miliarde lire (4,6 miliarde euro) pe operatiunile din Italia, Spania, Portugalia si Grecia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri