Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a inregistrat in primul trimestru al acestui an vanzari de 9,5 miliarde euro, cu 29% peste nivelul consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al grupului finlandez.
Nokia a avut un trimestru excelent, inregistrand cresteri semnificative fata de trimestrul I din 2005, atat in ceea ce priveste volumele, cat si in ceea ce priveste vanzarile nete si castigurile per actiune. Datorita dinamismului pietei si soliditatii portofoliului nostru de produse, precum si datorita mecanismelor noastre excelente de implementare a stategiilor, am obtinut rezultate extraordinare si aceasta intr-un trimestru I in general problematic, din cauza fluctuatiei sezoniere. Cota noastra de piata pentru dispozitive a fost de 35% in acest prim trimestru o crestere de trei puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta realizare ne consolideaza pozitia de lider, la nivel mondial, " a eclarat in comunicat Jorma Ollila, presedintele si directorul general al Nokia.

Volumele trimestriale de dispozitive au atins cifra de 215 milioane de unitati la nivelul intregii industrii: o scadere de 12% fata de trimestrul anterior si o crestere de 27% fata de trimestrul I din 2005, conform estimarilor noastre preliminare asupra pietei.

Cea mai mare pondere in cadrul vanzarilor au avut-o telefoanele mobile, 5,8 miliarde euro, urmate de produse multimedia, 1,75 miliarde euro si echipamente pentru retele, 1,69 miliarde euro.

Piata globala a dispozitivelor dispune de toate premizele pentru inca un an foarte bun, avand in vedere ca se estimeaza o crestere de volum de minimum 15% pentru 2006. Anticipam ca aproximativ 70% din cresterea de volum inregistrata anul acesta la nivelul industriei va proveni din directia pietelor emergente. Intentionam sa ne pastram pozitia de producator-lider pe aceste piete, care au ritmul de crestere cel mai rapid,"a precizat Olli-Pekka Kallasvuo, directorul operational al companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri