ANCOM a amendat pentru a treia oara Direct Post Services, cu 40.000 de lei, pentru incalcarea unui drept rezervat exclusiv furnizorului de serviciu universal, Posta Romana, si a suspendat, pana la finele anului, serviciile postale furnizate de firma.

Amenda se refera la trimiteri de corespondenta in greutate de pana la 50 de grame la un tarif mai mic de 2 lei/trimitere.

Aceste servicii pot fi efecuate, legal, doar de Posta Romana, confom Postei Romane, conform Mediafax.

Pentru incalcarea acestei prevederi legale Direct Post a mai fost amendata in ianuarie, cu 5.000 de lei, si in iunie, cu 30.000 de lei.

"Autoritatea a dispus si suspendarea pana la sfarsitul acestui an a dreptului de a furniza toate categoriile de servicii postale pentru care compania Direct Post este autorizata", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Pentru incalcarea dreptului rezervat Postei Romane ANCOM a mai amendat furnizorii Petrovan Florea I.F., cu 5.000 de lei, si Adat-Ilcom SRL, cu 6.000 de lei.

In total pe parcursul anului cele noua amenzi aplicate de ANCOM pentru incalcarea dreptului rezervat Postei au insumat 261.000 de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
ANCOM: Calendarul 5G, dependent de Guvern