Comisia Europeana (CE) a propus, vineri, acordarea unui ajutor de 2,9 milioane de euro Romaniei, pentru a sustine revenirea pe piata muncii a 1.416 angajati concediati de Nokia si unul dintre furnizorii companiei, dupa inchiderea fabricii din judetul Cluj a grupului finlandez.

Propunerea va fi trimisa Parlamentului European si Consiliului de Ministri pentru aprobare, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar. Suma de 2,9 milioane de euro va fi asigurata din Fondul European de Adaptare la Globalizare, conform Mediafax.

Romania a tranmis o cerere pentru sustinerea cu fonduri europene a revenirii pe piata muncii a 1.904 persoane concediate de Nokia Romania SRL si unul dintre furnizori. Dintre toti muncitorii concediati, CE se asteapta ca 1.416 sa participe la programele pe care le finanteaza.

Costul total estimat este de 4,5 milioane de euro, din care 2,9 milioane de euro reprezinta contributia fondului european.

Nokia a inchis fabrica de telefoane mobile detinuta in Romania si a concediat 2.200 de angajati. Grupul finlandez incepuse productia la Jucu, Cluj, in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro. Inchiderea fabricii a facut parte a unui program de restructurare a operatiunilor la nivel de grup.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai bune telefoane care costa maxim 2.000 de lei