Vanzarile celor trei tipuri de dispozitive au inregistrat o crestere de 27,1% in cel de-al treilea trimestru al anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand 303 milioane de unitati vandute, echivalentul a peste 140 miliarde de dolari.

Sud-coreenii de la Samsung au inregistrat o dublare a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, raportand circa 66 milioane de produse comercializate, compania ocupand o cota de piata 21,8%.

Locul secund este ocupat de Apple, compania inregistrand o crestere de 38,3% a vanzarilor fata de anul trecut, raportand peste 45 de milioane de unitati comercializate si ocupand o cota de 15,1% din piata.

Citeste si:

Topul este completat de compania Lenovo care, desi nu are o activitate globala in comercializarea de smartphone-uri si tablete a recuperat gratie succesului de pe piata de vanzare a PC-urilor reusind sa obtina circa 7% din piata vanzarii de PC-uri, telefoane inteligente si tablete, conform IDC.

La polul opus, singura companie care a inregistrat o scadere este HP, grupul fiind puternic afectat de scaderea cotei pe piata PC-urilor, dar si de exitul de pe piata mobilitatii. HP a reusit sa vanda in T3 numai 14 milioane de unitati, in scadere cu peste 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.