Producatorul sud-coreean de electronice Samsung domina la categoria celor mai bine vandute echipamente “Smart Connected Device Vendors”, detronand nume mari precum Apple, Lenovo, HP sau Sony, potrivit companiei de cercetare International Data Corporation (IDC).
Vanzarile celor trei tipuri de dispozitive au inregistrat o crestere de 27,1% in cel de-al treilea trimestru al anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand 303 milioane de unitati vandute, echivalentul a peste 140 miliarde de dolari.

Sud-coreenii de la Samsung au inregistrat o dublare a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, raportand circa 66 milioane de produse comercializate, compania ocupand o cota de piata 21,8%.

Locul secund este ocupat de Apple, compania inregistrand o crestere de 38,3% a vanzarilor fata de anul trecut, raportand peste 45 de milioane de unitati comercializate si ocupand o cota de 15,1% din piata.



Topul este completat de compania Lenovo care, desi nu are o activitate globala in comercializarea de smartphone-uri si tablete a recuperat gratie succesului de pe piata de vanzare a PC-urilor reusind sa obtina circa 7% din piata vanzarii de PC-uri, telefoane inteligente si tablete, conform IDC.

La polul opus, singura companie care a inregistrat o scadere este HP, grupul fiind puternic afectat de scaderea cotei pe piata PC-urilor, dar si de exitul de pe piata mobilitatii. HP a reusit sa vanda in T3 numai 14 milioane de unitati, in scadere cu peste 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri