Cel mai scump televizor cu ecran plat. Cel mai inteligent hard-drive. Cel mai capabil telefon mobil cu camera foto digitala. Cel mai performant echipament sportiv.

Targul CeBIT de la Hanovra nu este doar o vitrina cu jucarii imposibile, ci un loc in care consumatorul asista la o avanpremiera a produselor pe care le va gasi pe rafturile magazinelor in scurt timp.

Echipamentele Bluetooth au intrat in productia de masa la mai putin de trei ani dupa ce au fost prima oara vazute la acest targ, iar MP3-playere vom putea gasi acum nu numai in telefoanele mobile, ci si in ochelarii de soare si in ceasurile de mana.

Telefoanele mobile evolueaza de la luna la luna, Samsung prezentand deja publicului un model cu o camera foto/video de 7 megapixeli, iar alta cu un hard-drive de 3GB.

NTT DoCoMo (Japonia) a realizat un telefon mobil ce poate stoca patru ore de filme sau programe de televiziune, iar Alcatel se lauda deja cu un mobil care reda fisiere muzicale in format de sunet stereo surround.

Tot Samsung castiga detasat cursa pentru cel mai mare televizor-plasma cu o diagonala de 2,6 metri, insa LG bate recordul la cel mai scump televizor din lume, decorat cu aur masiv de 24 de karate (pret de vanzare 76.860 de dolari).

Toshiba merge in sensul opus: un hard-drive cu capacitate de 4GB, putin mai mic decat moneda de 1 euro.

Cel mai usor scanner portabil este pus la dispozitie de compania canadiana Planon System Solutions, un deliciu pentru munca de birou, la cele numai 60 de grame cat cantareste.

Totul digital

Sistemele de securitate biometrice, concepute sa recunoasca amprentele digitale ale posesorului intra puternic in utilizarea de masa. Cel mai nou gadget sunt memory stick-urile USB, care pot fi deblocate numai cu amprenta degetului mare al posesorului.

"Smart shoe"

Adidas-Salomon promoveaza un nou echipament de incaltaminte sport, care contine un microprocesor inteligent, menit sa detecteze tipul de sol pe care alearga atletul si sa ajusteze in consecinta amortizorul din talpa.

Procesorul poate recunoaste solul de asfalt, iarba sau nisip si intareste rigiditatea pentru o aderenta optima.

Acest model a intrat deja in vanzare cu putin inainte de deschiderea targului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri