Guvernul va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru cercetarea unor posibile fapte de natura penala in cheltuirea de catre Ministerul Comunicatiilor, in perioada 2010-2011, a banilor alocati din Fondul de rezerva bugetara pentru portalul de informatii "e-Romania 2".

Proiectul, componenta a "Programului national e-Romania" , a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.

Inspectorii Corpului de control al primului-ministru au idenificat nereguli in organizarea licitatiei pentru atribuirea contractului si cheltuirea fondurilor, scrie Mediafax.

Din Fondul de rezerva bugetara au fost alocate 11,9 milioane lei acestui proiect, valoarea totala a contractului fiind de 49,9 milioane lei cu TVA. Conform constatarilor, atributiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicatiilor, care nu a aprobat insa caietul de sarcini. Valoarea estimata a cotractului a fost determinata netemeinic, fara precizarea unitatilor de masura si a cantitatilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat.

Omnilogic a fost infiintata in 1992 si este unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C de pe piata romaneasca, cu afaceri de 234,35 milioane de lei in 2011, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Asociatii firmei sunt GT Holding GmbH Austria - 50% si Camps Bay Invest AG (Liechtenstein) - 50%.

Inspectorii sustin ca din verificarile efectuate au rezultat indicii privind falisificarea unui document referitor la desfasurarea procedurii de atribuire si inlocuirea unei file din oferta declarata câstigatoare, legata de un numar de inregistrare fals pentru o nota justificativa care trebuia intocmita inainte de transmiterea anuntului de participare spre publicare in SEAP si fila din oferta privind serviciile de mentenanta, nesemnata de ofertant si fara antet.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
UPDATE Mii de taximetristi protesteaza si cer sanctiuni pentru Uber