In jur de 85% dintre romanii care folosesc un smartphone nu utilizeaza aplicatii mobile pentru securitatea acestor dispozitive, potrivit estimarilor The PhoneGeeks, echipa tehnica de telefonie mobila a EuroGsm, unul dintre cei mai mari retaileri de servicii si produse de telecomunicatii de pe piata locala.

„Cei mai multi dintre utilizatori nu vad dispozitivul ca pe o tinta a unor atacuri informatice si, in consecinta, nici nu utilizeaza aplicatii mobile de securitate. Cel mai mare risc este furtul de informatii de pe telefon, cum ar fi parolele de acces la email, agenda de telefon sau alte date care pot duce la prejudicii importante”, a explicat Adi Coman, specialist in cadrul The PhoneGeeks.

Printre cele mai utilizate programe pe plan local pentru localizarea smartphone-urilor prin GPS, se numara Find my iPhone (pentru iOS) si respectiv Find my Phone (pentru Android), o aplicatie similara fiind si Wheres My Droid.

EuroGsm este unul dintre cei mai mari retaileri de telefoane si accesorii, cu o retea de 112 magazine in 80 de orase. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 22,9 milioane de euro si un profit net de 2,6 milioane de euro. De asemenea, compania avea anul trecut un numar mediu de 470 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum poti sa prelungesti durata de viata a bateriei telefonului
Setari Cookie-uri