“Este o piata in care ne punem mari sperante, in care concurenta devine tot mai acerba in special cu productia din China. Ca orice tehnologie la inceput de drum costul poate fi in prezent ridicat, dar in viitorul apropiat ne putem astepta la o echilibrare a pretului televizoarelor 4K. Ne putem astepta de asemenea la introducerea tehnologiei si pe televizoarele cu diagonale mai mici, de exemplu de 81 de cm, dar asta depinde intr-o mare masura de cum va raspunde piata. In prezent au aparut si monitoare cu suport 4K, deci sunt sanse foarte mari sa vedem si televizoare de mai mici dimensiuni”, a declarat Eugene Shea (foto), responsabil marketing in cadrul diviziei TV&Video a Sony.

El a precizat, bazandu-se pe studii ale mai multor companii de cercetare, ca piata televizoarelor 4K va cunoaste pana in 2015 o crestere a numarului de unitati vandute la peste 7 milioane, in crestere cu aproape 170% decat este in prezent.

Conform datelor NPD DisplaySearch, piata de televizoare 4K in acest an s-ar putea ridica la 2,6 milioane de unitati comercializate.

La editia din acest an a targului de tehnologie IFA Berlin principalii producatori de electronice s-au duelat in lansari de televizoare cu 4K. Sony, Samsung, LG Electronics sau Panasonic au prezentat publicului larg mai multe modele de televizoare care incorporeaza tehnologie cu rezolutie de foarte inalta definitie.

Japonezii de la Sony au anuntat gama de televizoare din seria Bravia X9 4K LED ce va fi compatibila cu noul standard HDMI 2.0, ceea ce se traduce printr-o imagine mult mai cursiva cand televizorul este conectat la un dispozitiv auxiliar.

Citeste si:

HDMI 2.0 este cea mai noua interfata audio/video care conecteaza televizoarele HD, camerele foto sau video digitale, playerele Blu-Ray disc, PC-urile, consolele de jocuri sau sistemele home cinema

Sony a lansat in aceasta primavara, pe piata din Romania, televizorul BRAVIA KD-84X9005, un model de 84 inch (peste 2 metri) cu tehnologie 4K si un pret destul de piperat: circa 26.000 de euro.

In ciuda pretului destul de mare, reprezentantii Sony Romania se asteapta ca pana la finalul acestui an sa vanda cel putin 10 astfel de televizoare, vanzarile acestei game ridicandu-se la peste 250.000 de euro.

Sony BRAVIA KD-84X9005 este primul televizor cu tehnologie 4K lansat pe piata din Romania.

Denumirea de 4K vine de la rezolutia extrem de ridicata disponibila pe aceste echipamente, in cazul acestui model ridicandu-se la 3840x2160 de pixeli, de patru ori mai mare decat un televizor Full HD (1920x1080p).

La targul de tehnologie IFA desfasurat in aceste zile la Berlin, sud-coreenii de la Samsung si LG au mai prezentat si primele modele de televizoare 4K OLED cu ecran curbat din lume.