iPhone 5S, lansat de Apple in septembrie, este primul smartphone echipat cu senzor pentru recunoasterea amprentei, functie care imbunatateste securitatea si face mai usoara utilizarea. "In total, 74% (din persoanele consultate, n.r.), considera ca smartphone-urile biometrice vor deveni ceva comun anul urmator", se arata in raportul Ericsson, cel mai mare producator din lume de echipamente pentru retele telecom, scrie Reuters.

Ericsson a consultat peste 100.000 de persoane din peste 40 de tari pentru realizarea unui sondaj, pe baza caruia a realizat un raport privind trendurile de consum. Utilizarea la scara larga a tehnologiilor de recunoastere biometrica va reprezenta o veste buna pentru producatorii suedezi Fingerprint Cards si Precise Biometrics, lideri in randul funizorilor pe aceasta piata.

Fingerprint produce senzori, in timp ce Precise Biometrics furnizeaza software-ul pentru functionarea acestora. Intr-un interviu recent pentru Reuters, seful Fingerprint a declarat ca se asteapta ca 7-8 dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, inclusiv Samsung, sa lanseze anul urmator telefoane cu aceasta tehnologie.