Vodafone Romania, al doilea operator telecom de pe piata locala, mareste viteza 4G de la 100 Mbps la 150 Mbps, la nivel national, ca urmare a utilizarii intregului spectru de frecvente cumparat de la ANCOM in toamna lui 2012.

De asemenea, compania vrea ca pana in martie 2015 sa acopere 70% din populatia urbana, iar pana in martie 2016 sa extinda acoperirea retelei 4G pentru intreaga populatie urbana a Romaniei.

Pe de alta parte, Vodafone testeaza viteza 300 Mbps (4G+), aceasta urmand sa fie disponibila clientilor in acest an.

“Din august 2013, am inregistrat o crestere puternica a traficului 4G in reteaua noastra. De asemenea, numarul terminalelor compatibile 4G si numarul clientilor care utilizeaza simultan reteaua 4G au crescut semnificativ, in ultimele sase luni. Modelul nostru de business se bazeaza pe investitii accelerate, in zonele care inregistreaza crestere. Din acest motiv, am decis sa ne indreptam catre urmatorul nivel al dezvoltarilor 4G, in ce priveste viteza si acoperirea retelei. Am inceput deja sa testam viteza de 300 Mbps in reteaua noastra, iar aceasta va fi disponibila clientilor nostri in cursul anului”, a declarat Giovanni Chiarelli (foto), directoril general interimar si directorul tehnic al Vodafone Romania.

In urma cu cateva luni compania de telecom a anuntat investitii suplimentare de 55 de milioane de euro in retea si in magazine, pentru urmatorii doi ani.

Citeste si:
Marketing interesant de la Vodafone: 4G gratuit tuturor clientilor
Marketing interesant de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Vodafone: Catalin Buliga este noul director tehnic al companiei
Setari Cookie-uri