Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) a primit doua oferte pentru furnizarea unui sistem informatic destinat managementului realizarii proiectelor finantate din fonduri europene, contractul fiind estimat la 167,3 milioane de lei (37,3 milioane de euro.

Ofertele au fost depuse de consortiile formate din Romtelecom, Bull Romania, Expert One Research, Deloitte Audit si Insoft Development & Consulting, respectiv Siveco Romania, Arbeitsmarktservice Betriebs Romania, Stefadina Comserv SRL Bucuresti, Syneqva SRL Iasi, Soft Business Union SRL Bucuresti si Easy Media SRL Bucuresti, scrie Mediafax.

"Obiectivul general al proiectului il constituie consolidarea sistemului de management, monitorizare, control si evaluare a implementarii Programului Operational Sectorial de Mediu pentru orizontul 2014 - 2020. (...) Pentru a indeplini aceste obiective se face achizitionarea unei solutii care sa contina instrumente de management formata din servicii si consultanta pentru managementul implementarii proiectelor precum si proiectarea, testarea, punerea intiune, suportul si instruirea utilizatorilor aferente unui sistem informatic dedicat managementului implementarii proiectelor finantate din Programul Operational Sectorial Mediu", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Potrivit documentului, solutiile si sistemul achizitionat vor acoperi intr-un mod eficient din punct de vedere tehnico-economic toate fazele proceselor de implementare a proiectelor finantate din cadrul POS-Mediu (inclusiv automatizarea proceselor si fluxurilor interne), complementar sistemului SMIS-CSNR.

"In plus, sistemul achizitionat va trebui sa functioneze si ca integrator al sistemelor interne si externe", se mai spune in caietul de sarcini.

Citeste si:
Alexe: Romania este in 13 proceduri de infrigement
Alexe, Ministerul Mediului:...

SMIS‐CSNR este un sistem informatic centralizat ce permite monitorizarea proiectelor finantate din fondurile structurale si de coeziune, din momentul depunerii acestora pana la rambursarea cheltuielilor catre beneficiari.

Autoritatea contractanta anticipeaza ca realizarea sistemului informatic va avea ca efect, printre altele, cresterea absorbtiei fondurilor europene prin optimizarea proceselor in toate fazele de implementare de la precontractarea si implementarea proiectelor aprobate si contractate pana la rambursarea cheltuielilor catre beneficiari.

De asemenea, sistemul informativ va acoperi deficitul de resurse umane si eficientizarea activitatii personalului si va creste capacitatea de a furniza date actuale, reale, clare si concise pentru fundamentarea deciziilor de management si identificarea, in cel mai scurt timp, a solutiilor optime pentru rezolvarea problemelor punctuale.

Proiectul va avea o durata de doi ani de la data atribuirii si va fi finantat din fonduri europene.

Citeste si:
Mii de angajati de la doua ministere nu si-au primit salariile
Mii de angajati de la doua...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Black Friday 2019 la eMAG, Stanciu: Plata cu cardul va depasi 40%