Cel mai mare incendiu de vegetație din ultimii ani din apropierea Capitalei a izbucnit în cea mai fierbinte zi din 2023.

UPDATE: Incendiul de vegetație este lichidat. Două persoane au fost asistate medical de către echipajele de la fata locului, ca urmare a atacurilor de panică. Nu au fost transportate la spital, potrivit ISU București - Ilfov.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura București, între kilometrii 47 și 48, după ce fusese oprită, din cauza incendiului de vegetație dintre localitățile Bragadiru și Măgurele, județul Ilfov. Valorile de trafic se mențin însă ridicate în zonă.

UPDATE: Evoluţia norului de fum, generat de incendiul de vegetaţie care se manifestă în proximitatea localităţilor Bragadiru şi Măgurele din judeţul Ilfov, va fi de dispersie şi deplasare către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului Bucureşti, informează Ministerul Mediului. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului operează, în proximitatea incendiului, 6 staţii de monitorizare a calităţii aerului (B7 - Magurele, B11 - Bragadiru, B5 - Drumul taberei, B10 - Chiajna, B4 şi B21 - Berceni). Încă de la apariţia norului de fum, specialiştii analizează în timp real informaţiile furnizate de aceste staţii, concluzia fiind că, până în prezent, nu se înregistrează depăşiri ale valorilor limită sau creşteri semnificative ale concentraţiilor de dioxid de azot (NO2) şi PM10. Monitorizarea permanentă va continua până la lichidarea definitivă a incendiului.

UPDATE: Circulația rutieră a fost oprită pe centura Capitalei, pe ambele sensuri, între Bragadiru și Măgurele. Traficul este deviat prin Măgurele.

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Magurele din județul Ilfov. Incendiul se manifestă pe un camp, cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. A fost trimis și un mesaj RO-Alert, iar flăcările se apropie de mai multe cartiere.

"În urma acţiunilor întreprinse de echipajele de la fata locului, în acest moment nu există pericolul de extindere a incendiului către zona de case", a transmis ISUBIF.

9 autospeciale de stingere cu apă și spumă au fost trimise la fața locului. Este cel mai mare incendiu de vegetație din ultimii ani din apropierea Capitalei. Accesul este extrem de dificil, deoarece incendiul are loc într-o zonă fără drumuri asfaltate

Sursa foto: ISU București-Ilfov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri