Prefectul Mario De Mezzo a informat că în aproape toate unităţile de învăţământ din judeţ au fost efectuate lucrări de igienizare, însă 10% dintre şcoli au încă grupurile sanitare în curte şi 20% dintre unităţi vor funcţiona fără autorizaţie sanitară, scrie Agerpres. În urmă cu doar 7 ani, nici 2% din locuințele din mediul rural din Olt nu aveau toaleta în casă.

"Din păcate, încă mai avem 10% din şcoli care au toaletă în curte şi 56% au fosă vidanjabilă; 122 clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, din cele 514 clădiri în total. 20% din şcolile din judeţ nu au autorizaţie sanitară funcţionare", a spus prefectul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit prefectului de Olt, aproape toate unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru deschidere, 48% aveau finalizate lucrări de igienizare şi în 46% erau în derulare, dar urmează să fie finalizate până la începutul anului şcolar.

"Din păcate încă mai avem 10% din şcolile din judeţ care au toaletă în curte şi 56% din şcolile din judeţ au fosă vidanjabilă, ceea ce înseamnă că nu au canalizare. (...) 122 de clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, 122 din totalul de 514 clădiri. Aproape 20% dintre şcolile din judeţ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Voi vorbi cu autorităţile competente să vedem cum putem să facem să scădem aceste procente pentru anul viitor pentru că anul acesta situaţia de fapt este cea prezentată", a spus prefectul.

Anul trecut proporţia unităţilor de învăţământ fără autorizaţia sanitară de funcţionare a fost mai ridicată, în ultimul an alte peste 20 de unităţi obţinând autorizaţie după ce au reuşit să îndeplinească criteriile necesare. În judeţul Olt cele mai multe unităţi de învăţământ nu sunt conectate la un sistem de alimentare cu apă şi nu au grupuri sanitare corespunzătoare.

Olt: Cu școli fără toalete în interior, dar cu multe probleme cu drogurile

"O problemă pe care am identificat-o, în discuţia pe care am avut-o cu colegii de la IPJ Olt, din diferite structuri, a fost faptul că aparatele Drug Test pe care le au nu sunt cele mai performante. (...) Mi-au adus în atenţie că este nevoie de un aparat nou, Drager 5000, ei au nevoie de cinci, eu m-am angajat să încerc să găsesc finanţare pentru două. Un aparat costă aproximativ 15.000 de euro, înţeleg că acurateţea este cea mai mare. Este posibil ca motivul pentru care (poliţiştii - n.r.) să fie precauţi cu aceste informaţii să fie exact calitatea slabă a acestor aparate Drug Test. Eu nu mă tem să spun asta public, mi-am luat angajamentul că voi încerca să identific resurse financiare, să achiziţionăm măcar două şi voi încerca să fac asta în cel mai scurt timp", a declarat, joi, prefectul de Olt într-o conferinţă de presă, întrebat referitor la numărul mare de şoferi testaţi pozitiv pentru consumul de droguri cu aparatele din dotarea poliţiei.

Prefectul consideră utilă şi folosirea actualelor aparate Drug Test, menţionând că rezultatele testării cu aceste dispozitive constituie un punct de plecare pentru efectuarea unor analize suplimentare, după prelevarea de probe biologice.

Potrivit acestuia, probele din judeţul Olt sunt trimise spre analiză la IML Bucureşti, proces ce poate dura mai multe luni, o posibilă soluţie pentru reducerea timpului de aşteptare a rezultatelor fiind achiziţionarea echipamentelor necesare pentru ca analizele să fie efectuate în judeţ.

"Avem o concluzie iniţială şi ştim să plecăm mai departe cu analize de sânge, este un punct de plecare", a spus prefectul referitor la utilitatea testărilor cu actualele aparate Drug Test. În ultimele două săptămâni majoritatea şoferilor implicaţi în accidente rutiere în judeţul Olt au fost testaţi pozitiv cu aparatele Drug Test pentru prezenţa unor substanţe psihoactive.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri