Compania germana SAP AG, producator de software si tehnologie pentru afaceri, a inaugurat, luni, la Cluj-Napoca, un centru care ofera servicii de consultanta IT pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si unde vor lucra 125 de persoane, pana la sfarsitul anului 2015.

"SAP Romania, subsidiara companiei germane SAP AG, cel mai mare producator mondial de software si tehnologie pentru afaceri, a inaugurat oficial centrul de consultanta SAP Nearshore Delivery Unit Cluj-Napoca. Noul centru ofera servicii de consultanta IT pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Avem 30 de angajati si vrem sa triplam numarul lor pana la sfarsitul anului si sa ajungem la 125 de persoane la finalul lui 2015", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Olteanu, directorul SAP Nearshore Center Romania, transmite Mediafax.

El a spus ca se cauta persoane cu o experienta de trei-cinci ani in domeniul logistic, al productiei, aprovizionarii sau transportului, "care cunosc foarte bine procesele de business din aceste industrii".

"Recrutam si proaspat absolventi din domeniul economic sau tehnic, buni cunoscatori ai limbilor engleza si germana. Clujul a devenit un hub IT regional, specialistii de aici fiind foarte bine pregatiti in domeniu", a spus Olteanu.

La randul sau, Stefan Breulmann, vicepresedinte SAP, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca unul din motivele pentru care s-a inaugurat centrul de consultanta din Cluj-Napoca este faptul ca regiunea Transilvaniei "are un mare potential de crestere si devine rapid una din principalele piete de specialisti IT din Romania".
Primarul Emil Boc a declarat si el in cadrul evenimentului ca reprezentantii SAP au deschis centrul de consultanta de la Cluj-Napoca "la timpul si locul potrivit".

Citeste si:
De ce tin cont consumatorii atunci cand isi aleg un brand de fashion
Cum aleg consumatorii...

"Fiecare slujba este bine venita in Cluj-Napoca, aveti toate ingredientele pentru succes in Europa de Est, avem tineri bine pregatiti, avem un oras al serviciilor, unde IT-ul si cercetarea sunt cheia dezvoltarii", a subliniat Boc.
SAP AG a fost infiintata in 1972, in Germania, avand peste 66.000 de angajati la nivel mondial si o cifra de afaceri in 2013 de 16,9 miliarde de euro. In Romania, pe langa centrul din Cluj-Napoca, SAP a mai deschis un centru la Bucuresti si unul la Timisoara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bitdefender va asigura SECURITATEA CIBERNETICĂ pentru toate unitățile medicale
Setari Cookie-uri