Aplicatia a fost depusa in anul 2012 si presupune un patent intins pe o perioada de 14 ani care prevede “designul ornamental” al magazinului cu o inaltime de 10 metri, care a necesitat o investitie de aproape 7 milioane de dolari in anul 2011. Magazinul cuprinde in acest moment 15 ferestre din stricla, fata de 90 cate avea inainte de remodelarea din anul 2011.

Steve Jobs a platit din propriul buzunar constructia magazinului din sticla

Scarile din sticla aflate in interiorul magazinului au fost de asemenea patentate de catre Apple in cursul anului trecut, mai reiese dintr-o serie de documente. Forma cubica a magazinului din Manhattan a fost schitata de cativa designeri, dar si de CEO-ul companiei, Steve Jobs, care a incetat din viata in anul 2011. Din informatiile disponibile, Steve Jobs ar fi platit chiar din propriul buzunar pentru constructia cubului din sticla si ar fi fost proprietarul acestei structuri.

Magazinul Apple din centrul orasului New York este unul dintre cele mai aglomerate magazine la lansarile de noi gadget-uri, cozile intinzandu-se pe zeci, chiar sute de metri.

(Sursa foto: interior magazin Apple Manhattan / scari din sticla - Mediafax FOTO)