Samsung a prezentat miercuri Samsung Gear VR, un dispozitiv purtabil dezvoltat in parteneriat cu Oculus VR, ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a experimenta jocuri si videoclipuri in realitatea virtuala.

Noul dispozitiv este compatibil numai cu Samsung Galaxy Note 4, mult-asteptatul smartphone care a fost prezentat tot astazi, in cadrul unei ceremonii organizate la Berlin, relateaza MarketWatch.

Acesta este prima "incursiune" a producatorului sud-coreean pe piata dispozitivelor pentru realitatea virtuala. Samsung Gear poate fi folosit ca un adaptor pentru a transforma smartphone-ul intrun ecran virtual 3D. Bazat pe tehnologia Oculus Rift, dispozitivul face ca telefonul mobil sa devina un "creier" hands-free pentru lumea virtuala, scrie Mediafax.

Dotat cu un ecran Amoled de 5,7 inci, Samsung Galaxy Note 4 se prefigureaza un competitor redutabil pentru iPhone 6 de la Apple, care va fi lansat saptamana viitoare in California. De altfel, actiunile Apple au pierdut 2,9% pe bursa din New York dupa ce Samsung a prezentat noile produse. Producatorul de echipamente pentru realitate virtuala Oculus VR a fost cumparat in martie de catre Facebook pentru suma de 2 miliarde de dolari.

Citeste si:
Samsung dezvaluie cate Galaxy Fold a vandut
Samsung dezvaluie cate Galaxy...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2016, anul revolutiei tehnologice? Oculus incepe comercializarea Rift