Uniunea Europeana ar putea da o amenda record de 6 miliarde de dolari companiei americane Google, daca aceasta nu va veni cu o propunere mai buna pentru a stinge un litigiu care deja dureaza de patru ani, scrie presa internationala.

Suma de 6 miliarde de dolari este echivalentul a circa 10% din veniturile globale ale gigantului american. Plangeri din partea concurentilor companiei a oferit UE noi argumente si probe solide impotriva catorva propuneri anterioare ale Google prin care compania americana incerca sa stinga cazul de concurenta neloiala. UE a primit 20 de plangeri din partea concurentilor, inclusiv din partea Microsoft.

Executivii UE au inceput invastigatia impotriva Google in noiembrie 2010 ca urmare a plangerilor concurentilor privind abuzul de pozitie dominanta de pe piata. Google s-ar folosi de cota de 95% pe segmentul motoarelor de cautare pentru a scoate in evidenta propriile servicii, in detrimentul celor ale concurentilor.

Sursa foto: Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri