Satya Nadella, director executiv al Microsoft, si-a cerut scuze pe marginea unei declaratii publice in care sublinia ca femeile care muncesc in zona tehnologica nu ar trebui sa ceara mariri de salariu ci ar trebui sa se “increada in sistem”, scrie presa internationala.

In cadrul unui eveniment in onoarea lui Grace Hopper, unul dintre primii programatori din lume, el a transmis femeilor ca ar trebui sa aiba mai multa rabdare atunci cand considera ca merita o marire de salariu. “Nu tine de cererea in sine, ci in increderea intr-un sistem care recompenseaza pe masura ce avansezi”, a spus el. Nadella a continuat spunand ca a nu cere o marire de salariu aduce dupa sine “karma pozitiva” si ar putea fi “una dintre superputerile aditionale” ale femeilor. Pe termen lung, a nu cere mariri de salariu, continua el referindu-se la femei, “va renta, deoarece cineva o sa observe ca aceasta este genul de persoana pe care te poti baza”.

Intr-un eMail catre angajati, transmis joi, Nadella a spus ca a fost o declaratie “complet gresita” si ca daca ar putea oferi un sfat femeilor care considera ca merita o marire de salariu ar fi “doar sa ceara”, a scris el.

Opiniile sale, vazute de foarte multi ca fiind sexiste si misogine, au starnit o avalansa de furie pe Twitter si l-au pus intr-o lumina proasta pe seful companiei americane, numit in functie anul acesta, in februarie. Numarul mic de femei din industria tehnologica a starnit multe controverse in industrie, ducand la initiative suplimentare de angajari din partea gigantilor tehnologici americani si la o transparenta mai mare privind diversitatea angajatilor.

Citeste si:
Salariul mediu net a scazut in iulie: in IT, media ajunge la 7.144 lei
Salariul mediu net a scazut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Bill Gates ca a invidiat cel mai mult la Steve Jobs