In cadrul unui eveniment in onoarea lui Grace Hopper, unul dintre primii programatori din lume, el a transmis femeilor ca ar trebui sa aiba mai multa rabdare atunci cand considera ca merita o marire de salariu. “Nu tine de cererea in sine, ci in increderea intr-un sistem care recompenseaza pe masura ce avansezi”, a spus el. Nadella a continuat spunand ca a nu cere o marire de salariu aduce dupa sine “karma pozitiva” si ar putea fi “una dintre superputerile aditionale” ale femeilor. Pe termen lung, a nu cere mariri de salariu, continua el referindu-se la femei, “va renta, deoarece cineva o sa observe ca aceasta este genul de persoana pe care te poti baza”.

Intr-un eMail catre angajati, transmis joi, Nadella a spus ca a fost o declaratie “complet gresita” si ca daca ar putea oferi un sfat femeilor care considera ca merita o marire de salariu ar fi “doar sa ceara”, a scris el.

Opiniile sale, vazute de foarte multi ca fiind sexiste si misogine, au starnit o avalansa de furie pe Twitter si l-au pus intr-o lumina proasta pe seful companiei americane, numit in functie anul acesta, in februarie. Numarul mic de femei din industria tehnologica a starnit multe controverse in industrie, ducand la initiative suplimentare de angajari din partea gigantilor tehnologici americani si la o transparenta mai mare privind diversitatea angajatilor.