Grupul finlandez Nokia Corp. a anuntat ca a convenit preluarea distribuitorului american de muzica digitala Loudeye Corp. pentru aproximativ 60 milioane dolari (51 milioane euro), cel mai mare producator mondial de telefoane mobile fiind interesat sa acapareze o cota cat mai mare din piata downloadurilor de muzica digitala in mediul mobil, informeaza Rompres.

Conform acordului convenit de cele doua parti, Nokia va plati 4,50 dolari pentru fiecare actiune Loudeye, de 2,5 ori mai mult decat pretul inregistrat de actiunile Loudeye la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni.

"Prin preluarea Loudeye, Nokia poate oferi consumatorilor o experienta integrata de muzica mobila, incluzand dispozitive, aplicatii si posibilitatea de a achizitiona muzica digital", a anuntat compania finlandeza intr-un comunicat.
Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in trimestrul al patrulea din acest an, dupa obtinerea aprobarii actionarilor si autoritatilor de reglementare.

Loudeye opereaza in 20 de tari si in 2005 a realizat o cifra de afaceri de 20,3 milioane dolari. Loudeye are acorduri cu principalele case de discuri si ofera un motor de distributie online de muzica digitala tuturor partilor interesate sa-si puna la punct propriul magazin muzical online. Printre companiile care utilizeaza Loudeye se numara firme de prestigiu precum Microsoft Corp., prin MSN, si Coca-Cola Corp.

In al doilea trimestru al acestui an Nokia a vandut aproximativ 15 milioane telefoane mobile cu capabilitati muzicale, compania finlandeza avand drept obiectiv comercializarea a 80 de milioane de dispozitive de acest fel pana la finele acestui an.

Nokia sustine ca in prezent este cel mai mare comerciant de playere muzicale digitale, avand in vedere ca in trimestrul al doilea 2006 grupul Apple Computer Inc. a vandut 8,1 milioane dispozitive de tip iPod.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »