Firma de tehnologie Cisco a declarat venituri peste estimari, alimentand optimismul legat de starea industriei de profil, dupa ce a inregistrat vanzari de 7,98 miliarde de dolari in al doilea trimestru al anului 2006.
Potrivit estimarilor, compania ar fi trebuit sa se resimta din cauza incetinirii ritmului de crestere economica si a diminuarii cheltuielilor efectuate de catre firme si consumatori. seful companiei, John Chambers, a declarat ca " avantul companiei ramane puternic" si ca grupul a inregistrat cresteri ale cotei de piata.

Vanzarile Cisco au fost de 7,98 miliarde de dolari in al doilea trimestru, fata de cele 6,6 miliarde de dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile companiei nu au inregistrat schimbari majore, fiind de 1,544 miliarde de dolari in 2006 fata de 1,540 miliarde de dolari pentru 2005. "Cifra de afaceri este destul de buna" a declarat reprezentantul Fifth Third Asset Management, Sunil Reddy. "Plasata pe fondul unei evaluari pozitive si pe faptul ca piata tehnologica este destul de anemica putem spune ca Cisco a inregistrat o cifra foarte buna", conform BBC.

Optimismul privind evolutia Cisco a fost alimentat de vanzarile inregistrate pe primul trimestru al 2006. Astfel, compania estimeaza cresteri ale vanzarilor intre 15% si 20% pentru urmatoarele 12 luni, pana la sfarsitul lunii iunie 2007, si intre 19% si 21% pentru trimestrul in curs. Profiturile Cisco au fost majorate si de vanzarea televiziunii Scientific Atlanta, specializata in transmisia prin satelit, pentru 582 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri