DIICOT: Atacurile informatice, in evolutie

Modalitatea de executare a atacurilor cibernetice a evoluat, insa, din cauza legislatiei in vigoare, DIICOT se afla in imposibilitatea de a obtine probe tehnice legate de comunicatiile GSM, a spus procurorul sef adjunct al structurii din Ministerul Public, Giorgiana Hosu, citata de Mediafax.

"In domeniul infractiunilor informatice se remarca o abordare din ce in ce mai tehnica a probatoriului si in acest context vreau sa subliniem inca o data ca suntem in imposibilitatea obtinerii de probe tehnice legate de identificarea unor puncte de acces ale utilizatorilor finali in cadrul comunicatiilor de tip GSM sau a celor de date si ca ne asteptam de la legiuitor sa ne puna in mana un instrument viabil pentru combaterea acestui tip de infractiune tehnica", a spus procurorul sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu (foto), vineri, dupa sedinta de bilant a institutiei pentru anul 2014.

Reprezentantul institutiei a adaugat ca atacurile informatice au evoluat. Acest lucru s-a intamplat, spun ea, prin depasirea masurilor de securitate, modificarea datelor informatice, perturbarea functionarii sistemelor informatice, "anumite entitati din Romania devenind tinta unor atacuri cibernetice complexe ce urmaresc de cele mai multe ori obtinerea de informatii sensibile".

Au fost monitorizate activitatile de propaganda, de prozelitism si radicalizare!

Adjunctul institutiei a precizat, privitor la infractiunile de terorism si a celor contra securitatii statului, ca "au fost evaluate periodic, in colaborare cu SRI, vulnerabilitatile generate de infiintarea statului islamic si aparitia fenomenului luptator strain".

Citeste si:
Dosar „10 august”: Tribunalul dezbate cererea DIICOT de...
Dosarul „10 august”:...

"Au fost monitorizate activitatile de propaganda, de prozelitism si radicalizare, desfasurate de adepti ai unor entitati extremiste pe teritoriul Romaniei si fenomenele de izolare ale unor cetateni romani cu preocupari pe linia confectionarii de arme artizanale si materiale explozive", a mai spus aceasta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri