Xiaomi Mi Note este poate unul dintre cele mai ravnite smartphone-uri ale momentului, un telefon pe care insa americanii nu si-l pot cumpara, din cauza faptului ca producatorul chinez de telefoane nu a reusit sa incheie contracte de distributie in SUA pentru noul model de telefon, prezentat publicului larg la inceputul acestui an.

Xioami Mi Note este pariul producatorului chinez de a lansa pe piata un terminal cu specificatii de varf, dar la un pret accesibil, fiind de asemenea si strategia companiei infiintate in urma cu cinci ani si care astazi este al treilea cel mai mare producator global de telefoane.

Piata producatorilor de telefoane a traversat in ultimii ani o restructurare din temelii, pe o piata in care Nokia, BlackBerry sau Sony aproape ca au disparut din peisajul marilor jucatori globali, facand loc grupurilor asiatice, dar si a americanilor de la Apple. Chiar si taiwanezii de la HTC, companie apreciata in dese randuri pentru designul si functionalitatea telefoanelor pe care le produce a intrat intr-un con de umbra, industria fiind in momentul de fata un pariu intre Apple, Samsung si producatorii chinezi.

Daca la inceputuri Xiaomi preluase o parte din strategia de lansare de produse a Apple, producatorul chinez se poate mandri azi cu o cu totul alta abordare, iar din parerile pe care si le-au facut jurnalistii care au avut posibilitatea sa il testeze, traiectoria companiei chinezesti este una de succes.

Daca in Romania smartphone-urile Xiaomi se vand destul de bine atat prin eMAG, cat si prin alte canale mai mult sau mai putin oficiale, pe piata din SUA, a doua cea mai importanta ca valoare la nivel global (dupa China), chinezii au decis ca in acest an sa deschida doar un singur magazin online, care nu va comercializa telefoane, ci doar accesorii.

O alta problema pe piata din SUA este ca terminalele lansate de catre Xiaomi nu suporta retelele 4G americane, ceea ce face ca utilizarea smartphone-urilor companiei sa nu ofere capacitatea maxima a terminalelor mobile pe acea piata. Chiar si asa, Xiaomi Mi Note este unul dintre cele mai ravnite smartphone-uri ale momentului, cu diagonala de peste 5,5 inch, fiind laudat de toata lumea pentru raportul calitate pret de pe piata.

xiaomi mi note

Xiaomi Mi Note – pret si specificatii pentru unul dintre cele mai ravnite smartphone-uri ale momentului

Xiaomi Mi Note se comercializeaza momentan pe piata asiatica la un pret de circa 370 de dolari (circa 1.500 lei romanesti, pret fara TVA), ceea ce il face sa fie chiar si cu jumatate mai ieftin decat concurenta venita tot din Asia, ca sa nu mai punem la calcul si rivalul american, Apple iPhone 6 Plus.

Comparandu-l cu cele doua varfuri de gama – Samsung Galaxy Note 4 sau Apple iPhone 6 Plus – Xiaomi Mi Note are specificatii demne de invidiat, mai ales daca ne raportam la pretul cu care se comercializeaza.
Xiaomi Mi Note dispune un display IPS LCD capacitiv cu o diagonala de 5,7 inch si rezolutie Full HD (1920x1080px), fiind propulsat de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 si 3GB memorie RAM – o configuratie suficienta pentru a face fata celor mai noi provocari ale industriei mobile.

Mai mult, pe partea de echipare multimedia, Xiaomi Mi Note este dotat cu o camera foto de 13 megapixeli, cu stabilizare optica de imagine ce poate filma si 4K, dar si o camera secundara, frontala, de 4 megapixeli, capabila sa redea imagini Full HD.

Display-ul Xiaomi Mi Note este protejat de o sticla rezistenta Gorilla Glass, generatia a treia, iar autonomia este una ridicata, smartphone-ul fiind dotat cu un acumulator de 3.000 de mAh ce ofera posibilitatea utilizatorului de a-si incarca telefonul la o capacitate de 60% in numai 30 de minute, datorita tehnologiei Quick Charge 2.0.

Xiaomi Mi Note - pret si specificatii

Daca lumea are nevoie de “un Apple cu Android”, atunci Xiaomi este raspunsul

Cel putin asta este concluzia jurnalistilor publicatiei americane The Verge, care au avut posibilitatea sa testeze noul terminal mobil si sa ii descopere performantele, dar si limitarile pe care le aduce. Acestia au comparat noul terminal cu rivalii mai scumpi din categorie si au ajuns la concluzia ca regreta lipsa acestui produs din rafturile magazinelor.

Din fericire, insa, in Romania sunt mai multi retalieri care comercializeaza smartphone-uri ale producatorului chinez Xiaomi, printre acestia numarandu-se eMAG , CEL.RO sau PC Garage.

Povestea Xiaomi este cu atat mai frumoasa cu cat in numai cinci ani de zile a reusit sa devine al treilea cel mai mare producator global de smartphone-uri. Afla istoria unuia dintre cei mai tineri producatori de smartphone-uri din lume in articolul publicat de wall-street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri