Cel mai mare producator mondial de microprocesoare, Intel Corp., a anuntat, joi seara, ca va concedia 10.000 din angajatii sai, pentru a reduce costurile.

Presedintele executiv, Paul Otellini, are in vedere concedierea a cel putin 10.000 de angajatii, cu scopul de a reduce cu un miliard de euro costurile pe acest an, au estimat analistii.

Otellini va anunta reducerea de personal pe 5 septembrie, cand va face publice si rezultatele inregistrate de companie incepand cu luna aprilie. Concluziile asupra rezultatelor vor fi facute publice inainte de 30 septembrie, a declarat purtatorul de cuvant al Intel, Chuck Mulloy. Otellini va disponibiliza 10.000 din angajatii sai, adica aproximativ 10% din forta de munca, pe langa cei 3.000 de angajati care vor fi concediati conform unui anunt precedent, a estimat de la Global Crown Capital din San Francisco, David Wu, informeaza Rompres.

La sfarsitul lunii aprilie 2006, directorul general de la Intel, Paul Otellini, a anuntat ca grupul pe care il conduce intentioneaza sa-si reduca costurile cu aproximativ un miliard de dolari in 2006, in acest sens urmand sa fie aplicat un plan de restructurare a activitatilor. Ulterior, la sfarsitul lunii iunie 2006, Intel a anuntat ca va vinde activitatile sale de productie a procesoarelor pentru telefoane mobile catre firma Marvell pentru aproximativ 600 milioane dolari.

Tot in iulie, Intel Corp., a anuntat ca va concedia 1.000 din cadrele sale de conducere pentru a-si reduce costurile operationale. Analistii estimeaza ca aceste concedieri sunt determinate de avansul luat in ultima vreme de Advanced Micro Devices Inc. (AMD) pe piata mondiala a microprocesoarelor, fiind posibil ca Intel sa anunte si alte reduceri de personal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Fondatorul TotalSoft, nou business: A.I. la superlativ