Astfel, International Finance Corporation, membra a Bancii Mondiale, si-a extins participatia de 8,33% obtinuta prin investitiile realizate in 2014 pana la 10,35%. Black Sea Trade and Development Bank a contribuit la cresterea de capital social proportional cu cota detinuta si are in prezent o participatie de 8,33% in cadrul Teamnet.

Teamnet a mai primit anul trecut o investitie de 15 milioane de euro din partea Bancii Mondiale, suma fiind oferita sub forma unui imprumut de 10 milioane de euro si 5 milioane de euro sub forma de investitie de capital.

“In ultimii ani, Teamnet a facut o serie de pasi strategici importanti pentru evolutia grupului atat pe plan local, cat si regional. Investitiile International Finance Corporation si Black Sea Trade and Development Bank reconfirma alinierea strategiei de extindere internationala a grupului cu planurile de dezvoltare ale celor doua institutii supranationale. Vom continua sa investim in cercetarea si dezvoltarea unor produse competitive in piete importante, pe pilonii principali de business ai grupului precum integrare sisteme, engineering, cloud sau robotica”, spun Bogdan Padiu, CEO al grupului Teamnet

Citeste si:

Grupul Teamnet, cu afaceri de 93 de milioane de euro anul trecut, are operatiuni in sase tari: Romania, Belgia, Turcia, Croatia, Republica Moldova si Serbia.

In 2016, grupul vrea sa se extinda la nivel international, in Slovacia si Emiratele Arabe Unite. „Ca parte a acestei strategii de dezvoltare, Teamnet isi propune sa deschida birouri si in alte piete in urmatorii ani si estimeaza ca peste 40% din venituri vor fi generate din activitatile desfasurate la nivel international pana in 2018”, conform comunicatului grupului.

Grupul Teamnet include Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Daedalus - furnizor de tehnologie medicala, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de solutii de automatizare a sistemelor de management al deseurilor, a apelor uzate - si Teamnet Ymens - furnizor de solutii cloud.