Spre deosebire de site-urile de profil din Romania, statisticile furnizare de AnalizaTrafic.ro sunt private, numai proprietarul site-ului avand acces la ele. De asemenea, o alta caracteristica este faptul ca utilizatorii acestui serviciu nu trebuie sa afiseze nici un logo AnalizaTrafic.ro pe site-ul pe care doresc sa-l monitorizeze, informeaza NewsIn. AnalizaTrafic.ro se poate integra cu orice fel de site, indiferent de tehnologia pe care o foloseste.

AnalizaTrafic.ro furnizeaza 36 de rapoarte privind vizitatorii si traficul pe care il fac acestia pe site-ul monitorizat, totul in timp real. De asemenea, utilizatorul poate vedea statistici pe orice perioada de timp din trecut. Outside Software este o companie romaneasca de software, care exista de 5 ani pe piata romaneasca a dezvoltatorilor de aplicatii complete pentru internet, solutii scalabile cu sisteme de baze de date si aplicatii pentru sistemele Windows. Pentru analize, se introduce un cod in fiecare pagina de pe site-ul de monitorizat. Apoi utilizatorul se va loga pe AnalizaTrafic.ro si poate urmari in timp real activatea pe site. AnalizaTrafic va fi in concurenta cu alte servicii de contorizare si analiza.

Statistics.ro este un serviciu gratuit care furnizeaza peste 25 de rapoarte analitice ale traficului in site-uri web cu multe posibilitati de dezvoltare a optiunilor. Rapoartele oferite descopera cine sunt vizitatorii, ce se cauta intr-un site web, de unde vin vizitatorii si de cate ori au accesat site-ul de la o anumita adresa IP.Statistici.ro, celalalt produs concurent, este un serviciu de monitorizare si analiza a traficului pe site-urile de internet, infiintat in anul 2001 de compania Realmedia Timisoara. Dupa preluarea acestui serviciu, in luna iunie 2005, divizia de analiza web a netBridge a implementat in Statistici.ro noi standarde in domeniul analizei web, intentionand sa transforme Statistici.ro intr-un serviciu de analiza web privata.