Cu aceste cifre, Oracle demonstreaza o crestere mai mare in regiune pe acest segment de business fata de competitorii sai. Clientii au raspuns pozitiv la strategia Oracle de a le oferi acestora posibilitatea sa opteze fie pentru a pastra solutiile deja adoptate, fie pentru a evolua catre noi tehnologii.

"Totul se rezuma la posibilitatea de alegere. Clientii nostri pot opta pentru aplicatii flexibile, potrivite nevoilor lor, fie pe Arhitectura Fusion, fie pe infrastructurile pe care le detin, si isi pot planifica procesele de upgrade in functie de nevoile lor", a afirmat presedintele Oracle Charles Phillips.

Programul Oracle Applications Unlimited garanteaza clientilor ca aplicatiile Oracle, Siebel, PeopleSoft si JD Edwards vor beneficia de servicii de dezvoltare si intretinere dedicate, la standarde inalte de calitate, pentru anii urmatori. Applications Unlimited reflecta angajamentul Oracle de a proteja investitiile clientilor sai. In plus, programul Oracle de Lifetime Support acopera intregul spectru tehnologic, de la baze de date, middleware, pana la aplicatii, fiind singura oferta de acest fel din industrie, care ofera clientilor controlul asupra strategiei de upgrade.

"Programele Oracle Applications Unlimited si Lifetime Support au avut efecte pozitive in randul clientilor nostri din regiunea EMEA, deoarece le ofera acestora flexibilitate in a-si defini strategia IT, in ritmul potrivit nevoilor lor", afirma Sergio Giacoletto, Executive Vice President, Oracle EMEA.

In primul trimestru al anului fiscal 2007, un numar semnificativ de organizatii din regiunea EMEA, provenind din diverse industrii, au adoptat sau si-au extins implementari de baze de date Oracle.

Portofoliul de clienti Oracle in primul trimestru al acestui an fiscal include organizatii din sectorul public - Ministerul de Justitie din Croatia, Ministerul de Finante din Egipt, Brigada de Pompieri (Grecia), CWI (Olanda), precum si din industria financiara - Raiffeisen Central Bank (Austria), ING Bank (Olanda), Banque Misr (Egipt), Natexis Banques populaires (Franta), Kazakhstan Treasury (Kazakhstan); Aegon (Polonia), BRD Societe Generale Romania, Ingostrakh (Rusia).

De asemenea, printre clientii Oracle se numara si companii de telecomunicatii precum Telecom Egypt, Infote (Grecia), Welcome Italia, TP SA (Polonia), Polkomtel (Polonia), Mobile Telesystems (Rusia), Etisalat (Emiratele Arabe) sau de retail, Narodne novine (Croatia), Tengelmann Warenhandelsgesellschaft KG (Germania), ReWe Group (Germania). Clientii Oracle se regasesc in industrie, sanatate si utilitati.