Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson doreste sa devina, in urmatorii cinci ani, unul dintre primele trei firme producatoare de terminale mobile pe plan mondial, a declarat presedintele grupului, Miles Flint.

Acest obiectiv reprezinta o revizuire in sens negativ fata de planurile de acum cinci ani, atunci cand cele doua grupuri Sony Corp si Ericsson au semnat un acord de cooperare ce avea drept obiectiv final ocuparea primului loc in ceea ce priveste productia de telefoane mobile pe plan mondial pana in 2006, informeaza NewsIn.

Seful Sony Ericsson a dorit insa sa precizeze ca firma pe care o conduce a beneficiat, dupa o perioada mai putin fasta, de un an foarte bun, inregistrand vanzari si profituri substantiale. "In timp trebuie sa devenim una din primele trei companii producatoare de telefoane din lume", a declarat acesta pentru Financial Times. Sony Ericsson este momentan al patrulea producator mondial de telefoane mobile, a adaugat Flint.

Grupul finlandez Nokia ocupa primul loc in clasamentul mondial al producatorilo r de telefoane mobile, cu o cota de piata de 33,5%, locul doi este ocupat de grupul american Motorola cu 22,2% din piata si locul trei apartine gruparii Samsung Electronics, cu 11,2% din piata, conform datelor privind vanzarile in al doilea semestru al 2006 oferite de grupul Strategy Analytics, citate de Financial Times.

Momentan cota de piata a Sony Ericsson este de 6,7%, urmata de gruparea LG Electronics, cu 6,5%. Sony Ericsson spera sa majoreze aceasta valoare printr-o politica activa de publicitate, in cursul saptamanii viitoare avand loc la Londra deschiderea primului magazin in care clientii vor putea testa modelele produse de companie, conform Financial Times.

Alte magazine vor fi construite si in Asia si in Europa de vest. Seful Sony Ericsson a declarat ca cele mai mare vanzari ale grupului au fost inregistrate in Europa de vest dar ca spera la o "crestere substantiala" si pentru zonele din Europa de est si Asia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum a fost influentat progresul telefoniei mobile