Apple va oferi pana la 200.000 de dolari cercetatorilor care gasesc bug-uri critice in produsele companiei, gigantul american facand astfel un pas similar cu alte companii de tehnologie.

Producatorul iPhone si iPad a oferit Reuters detalii privind planul. Acesta va fi initial limitat la circa doua duzini de cercetatori pe care Apple ii va invita expres pentru a identifica bug-uri de securitate greu de descoperit, in cinci categorii specifice.

Acesti cercetatori au fost alesi dintr-un grup de experti care au ajutat anterior Apple sa depisteze bug-uri, insa nu au fost recompensati pentru munca lor, au declarat reprezentantii Apple. Cea mai lucrativa zona – cea „de baza”, „secure boot”, care previne accesarea neautorizata a aplicatiilor atunci cand un device iOS este incarcat.

De ce este limitat numarul de cercetatori

Limitarea numarului de cercetatori ajuta Apple sa scape de rapoarte de valoare foarte scazuta privind bug-urile. In timp, insa, compania ia in calcul deschiderea si catre publicul larg, in functie de rezultate.

Apple se alatura, astfel, altor companii majore care ofera astfel de premii. Printre acestea se numara Facebook, AT&T, Google, Microsoft, Tesla Motors si Yahoo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri