Spotify pregătește lansarea, în cursul acestui an, a unui abonament peste cel premium, care va oferi conținut audio HiFi și alte facilități.

Potrivit Bloomberg, care citează surse din companie, noul tip de abonament, numit momentan ”Supremium”, va oferi conținut audio în format lossless și acces la audiobooks. Prețul ar putea fi dublu față de cel al pachetului Premium, care în SUA costă 9,99 de dolari (dar la noi este doar 4,99 euro).

TechCrunch afirmă că mai mulți utilizatori au fost întrebați în ultima perioadă asupra posibilității de a trece la un serviciu ”Platinum” de 19,99 dolari/lună. Lansarea ar urma să aibă loc în octombrie 2023 în Statele Unite, urmând apoi ca serviciul să fie extins și pe alte piețe, inclusiv cea europeană.

Spotify vorbește încă din 2021 despre conținut HiFi, pe care concurenții de la Apple Music sau Amazon Music îl oferă de mult timp. În același timp, investitorii cer companiei să crească prețurile, care au rămas sub cele ale concurenței. La începutul anului, platforma de streaming audio a făcut și concedieri masive.

Pe lângă muzică și podcast-uri HiFi, ”Supremium” ar urma să ofere acces la audiobooks – fie sub formă unui număr de ore incluse în abonament, fie a unei selecții de titluri.

În primul trimestru al anului, Spotify avea peste 500 de milioane de utilizatori și peste 210 milioane de abonați premium.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri