Apple, dat in judecata pentru ca a blocat iPhone-urile a sute de clienti

Autoritatea de protectie a consumatorilor din Australia a dat in judecata Apple pentru ca a blocat iPhone-urilor clientilor ale caror ecrane sparte au fost inlocuite la alte service-uri decat cele ale companiei, transmite Reuters.

Apple a blocat sau dezactivat sute de smartphone-uri si tablete, iar apoi a refuzat sa le deblocheze pe motiv ca clientii le-au reparat la service-uri care nu apartin Apple, se arata in reclamatia facuta in justitie de Comisia Australiana pentru Concurenta si Consumatori, potrivit News.ro.

”Garantarea drepturilor consumatorilor este independenta de orice garantie oferita de orice producator si nu este anulata doar pentru ca un consumator isi repara bunurile la o terta parte”, a afirmat presedintele Comisiei, Rod Sims.

In perioada septembrie 2014 - februarie 2016, clientii Apple care au descarcat update-uri software, iar apoi si-au conectat aparatele la computere au primit un mesaj prin care au fost informati ca functionarea acestora a fost oprita. Clientii au cerut apoi Apple sa remedieze problema, dar li s-a spus ”ca nicio entitate a Apple nu va remedia problema gratis”.

”Apple a adoptat un comportament inselator si a indus in eroare clientii in legatura cu update-urile software si dreptul consumatorilor ca aparatele sa fie reparate de catre companie", a transmis Comisia Australiana pentru Concurenta si Consumatori.

Citeste si:
Designerii iPhone au creat două măști de protecție pentru angajați
Apple vrea să-și protejeze...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In afara de amenzi, Comisia a aratat ca vrea un ordin judecatoresc, declaratii, un program de conformitate, notificari corective si costuri.

Apple nu a transmis niciun punct de vedere.

Reclamatia a fost inregistrata miercuri seara, la o saptamana dupa ce autoritatea de reglementare a dat castig de cauza Apple, refuzand dreptul bancilor din Australia sa introduca un sistem de plati mobile care sa concureze Apple Wallet.

Citeste si:
iPhone 5G intră în producție. Când ar putea Apple să facă anunțul...
iPhone 5G intră în producție....
Sursa foto: Shutterstock/ GaudiLab

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri