Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a inlocuit obligatia de a obtine un acord prealabil cu obligatia Romtelecom de simpla notificare a modificarilor tarifare, a introducerii pachetelor de servicii sau schemelor de reduceri tarifare, anunta un comunicat al autoritatii, potrivit NewsIn.

ANRC a dezbatut formula de control a tarifelor serviciilor cu amanuntul ale Romtelecom, pe pietele pe care aceasta companie are putere semnificativa. Formula de control se va aplica pe o perioada de trei ani, incepand cu anul 2007, si va permite Romtelecom o crestere medie anuala maxima a tarifelor pentru serviciile cu amanuntul reglementate egala cu rata inflatiei (cresterea preturilor de consum) plus 2,09%.

Pana la adoptarea formei finale a acestei decizii Romtelecom va mai putea transmite ANRC comentarii privind modalitatea concreta de furnizare a informatiilor ce vor insoti notificarea, urmand ca, in cazul in care este necesar, sa prezinte aceste comentarii in cadrul unor alte intalniri cu ANRC, se arata in comunicat.

Citeste si:

Autoritatea de reglementare a publicat pe 25 septembrie un proiect de decizie prin care RomTelecom avea obligatia de a supune aprobarii ANRC orice reducere a tarifelor pentru abonamente si apeluri pentru acces special la Internet, precum si orice crestere a tarifelor pentru apeluri locale, nationale, internationale si cele catre retelele de telefonie mobila.

Potrivit proiectului de decizie, RomTelecom va avea obligatia de a notifica ANRC orice modificare a tarifelor serviciilor furnizate si de a transmite toate documentele justificative necesare in vederea dovedirii respectarii formulei de control si a necesitatii modificarii tarifelor practicate.De asemenea, pentru a preveni un comportament anticoncurential, RomTelecom va trebui sa obtina acordul ANRC de fiecare data cand vor fi introduse noi pachete de servicii sau scheme de reducere a tarifelor.