In ciuda previziunilor care estimeaza o incetinire a cresterii economiei mondiale, in anul care abia a inceput, presiunea exercitata de inovatiile din industria IT si de planurile anuntate de marii jucatori globali, va impune companiilor continuarea investitiilor, nu doar in solutii IT, ci si in schimbari organizationale, undeva la intersectia dintre tehnologie, modelul afacerii si oamenii care sa le sustina. Pe acest fond, conform cercetarilor interne, cresterea globala a industriei IT va continua si se va situa in jurul cifrei de 4-6%, anunta EXE Software.

Pe langa tehnologiile devenite deja populare, in anii anteriori, Internet of Things si Cloud Computing, vedeta din acest an va fi Inteligenta Artificiala. Astfel, investiţiile Apple, Facebook, Google si Microsoft in AI (Artificial Intelligence) si ML (Machine Learning) vor avea un rol determinant in accelerarea gradului de penetrare a acestor tehnologii, in urmatorii ani. De urmarit, in acest an, vor fi si primele implementari ale tehnologiei 5G si efectul acestora, atat in mediul de afaceri, cat si in viata privata a fiecaruia dintre noi.

In tara noastra, data fiind instabilitatea fiscala si un oarecare pesimism in mediul de afaceri romanesc, ne asteptam la o atitudine rezervata, cand vine vorba despre investitii in domeniul IT. Astfel, cresterea va fi nesemnificativa, asa ca, si in acest an, cresterea va fi sustinuta tot de exporturi.

Compania romaneasca EXE Software isi propune, pentru 2019, sa depaseasca cresterea cifrei de afaceri de anul trecut, cu 5,5% mai mare fata de 2017, in ciuda unui context cu multe provocari, precum presiunea data de forta de munca limitata, concurenta extinsa la nivel global, o anumita instabilitate fiscala ori nelinistea si nesiguranta, date de evolutiile politice la nivel global si local.

„In 2019, ne dorim sa concretizam si alte parteneriate, alaturi de companii de acelasi profil, atat de pe continentul nostru, cat si din America Nord, pentru dezvoltarea de software la comanda si outsourcing, dar si pentru promovarea si implementarea produselor proprii, asa cum este una dintre aplicatiile noastre, esFields. Ca in fiecare an, punem accent pe noile tehnologii, asa incat e necesara si dezvoltarea echipei. De altfel, ramanem deschisi campaniilor de internship pentru studentii de profil tehnic”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

La fel ca in 2018, si in 2019, EXE Software va urmari cresterea capacitatii de productie si atragerea de noi parteneri, insa o atentie deosebita va fi acordata consolidarii si extinderii cunostintelor in domeniul metodologiilor si tehnologiilor recent adoptate, precum AI, IoT si Cloud Computing si optimizarii fluxurilor de lucru interne, pentru a raspunde si mai eficient provocarilor generate de transformarile din ultimii ani, atat in piata locala, cat si in cea globala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri