Cosmote: EBITDA pozitiv in 2008 si profit in 2009

Antonis Kerastaris, director financiar al Cosmote Romania, a anuntat ca operatorul de telefonie mobila este tot mai aproape de obiectivele stabilite, precum realizarea unui EBITDA pozitiv in 2008 si trecerea pe profit in 2009, in urma rezultatelor raportate la finele saptamanii trecute.

Veniturile cumulate pentru anul 2006 s-au ridicat la 43,8 milioane euro, o crestere de peste 5 ori fata de anul 2005. Operatorul mobil a incheiat anul 2006 cu un numar de 1,23 milioane de clienti si o cota de piata de aproximativ 7%. Acoperirea retelei Cosmote s-a extins la 95% din populatie.

Pentru acest an, a declarat directorul Cosmote Romania, Nikolaos Tsolas, "pentru ca internetul face parte din strategia noastra", compania intentioneaza sa candideze pentru una dintre cele doua licente WiMAX care vor fi deschise spre licitatie de catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) in luna aprilie. WiMAX este o tehnologie wireless (fara fir), care isi propune sa integreze serviciile de date si voce cu o viteza de pana la 10 MB/s. Tehnologia permite o conexiune prin unde radio, mult mai stabila, care nu necesita investitii mari pentru acoperire.

De asemenea, directorul companiei a declarat ca operatorul Cosmote se afla in discutii cu managementul Romtelecom, impreuna cu care doreste sa lanseze servicii integrate. "In acest sens, trebuie sa luam in discutie cadrul de reglementare pentru a gasi o solutie optima pentru serviciile de convergenta fix - mobil", a adaugat Tsolas.

In al doilea semestru al anului in curs, operatorul elen va lasa si serviciile de internet mobil, iMode, si nu in ultimul rand, foarte curand, servicii specializate pentru companii, a spus directorul general.

Pana in momentul de fata, Cosmote Romania a investit 220 de milioane de euro, in special in reteaua de acoperire, si detine 350 de milioane de euro in active, a declarat Kerastaris.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri