Procesul celor doi fosti manageri Siemens, acuzati de mituirea unor oficiali straini pentru a castiga contracte de productie de turbine, incepe marti la Darmstadt, informeaza NewsIn.

Cei doi fosti oficiali ai Siemens, grup ce trece printr-o perioada mai dificila in care incearca sa isi recastige credibilitatea, vor aparea marti in fata judecatorului pe fondul acuzatiilor de mituire a unor angajati ai grupului italian Enel intre 1999 si 2002.

Horst V, 73 de ani, si Andreas K, 63 de ani, sunt acuzati de plata unor sume ce se ridica la aproximativ 7,9 milioane euro pentru a castiga contracte in valoare totala de 450 de milioane de euro (591 milioane dolari).

O a treia persoana a fost acuzata de coruptie in Italia si a fost condamnata la 23 de luni inchisoare cu suspendare, intreaga situatie ducand la interzicerea participarii timp de un an a conglomeratului german la licitatii privind contracte de constructie de turbine destinate sectorului public din Italia.

Procurorii germani ancheteaza si disparitia a aproximativ 200 de milioane de euro din conturile Siemens, suma despre care se crede ca a fost folosita, pe o perioada de sapte ani, la mituirea unor oficiali pentru castigarea unor contracte de telefonie.

Siemens conduce o ancheta proprie privind plati suspecte, in valoare de aproximativ 420 de milioane de euro, care au fost contabilizate drept plati pentru servicii de consultanta.

Aceste acuzatii de coruptie au afectat grav conglomeratul german, considerat odata un exemplu pentru sectorul de afaceri al Germaniei, Siemens fiind obligat sa angajeze consultanti externi si experti anti-coruptie.