Grupul american de telefonie AT&T Inc. a anunta marti ca va investi peste 750 milioane de dolari in 2007 pentru a accelera accesul la serviciile si solutiile prin internet destinat companiilor nationale si multinationale aplasate in piete importante din jurul lumii, relateaza NewsIn.

Dupa finalizarea acestei investitii globale, care reprezinta doar o componenta a planului de capital in valoare de multe miliarde de dolari al companiei, AT&T a adaugat ca planuieste demararea a peste 200 de initiative asemanatoare.

AT&T este cel mai mare grup de telefonie fixa, distibuitor de servicii wireless si acces la internet DSL din Statele Unite ale Americii.

In 2005, SBC Communications a achizitionat vechea companie de telefonie fixa AT&T pentru suma de 16 miliarde de dolari, decizand sa pastreze brandul legendar in Statele Unite.

Compania este listata la bursa din New York. La 29 decembrie 2006, autoritatile federale au probat fuziunea grupului de telefonie Bell South cu AT&T, Bell South fiind evaluat la aproximativ 86 miliarde dolari.