Ediţia 25 a conferinţei Ziua Comunicaţiilor aduce în dezbatere modul în care industria de telecomunicaţii transcende pandemia şi accelerează transformarea digitală a României.

Evenimentul va avea loc pe 15 aprilie, într-un format hibrid, cu vorbitorii prezenţi, LIVE din JW Marriott şi audienţa conectată pe multiple canale online. La discuţii participă voci cu autoritate, atât din partea organizaţiilor publice implicate în crearea societăţii digitale (Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării, ANCOM, ADR, STS), cât şi a celor mai relevanţi actori din mediul privat (Ericsson, Huawei, Orange România, Digi România, Telekom România, Vodafone România).

În panelul adresat autorităţilor, discuţiile vor fi polarizate de strategia naţională de digitalizare cuprinsă in versiunea actualizată a Planului Național de Redresare și Reziliență, care prevede investiţii considerabile pentru cloud guvernamental, educaţie, broadband și 5G. Iată de ce, digitalizarea şi telecomunicaţiile sunt domenii ce nu pot fi disociate, şi doar împreună contribuie la modernizarea României. La un an de pandemie, panelul operatorilor are rolul să evidenţieze lecţiile învăţate şi direcţiile care se conturează în 2021, la nivel tehnologic şi comercial. Vom analiza împreună oportunitatea transformării operatorilor în furnizori de servicii esenţiale, dar şi alinierea la cele mai recente reglementări europene. Evenimentul se închide tradiţional cu un panel dedicat securităţii informatice, un domeniu care generează la fel de multe provocări ca revoluţia digitală. La discuţii vor participa reprezentanţi ai CERT-RO, ANSSI şi CIO Council România.

Repere cheie în agenda celor 25 de ediţii Ziua Comunicaţiilor

• 1996 – 1999 – Reglementări în piaţa de telecomunicaţii
• 2002 – 2003 – Liberalizarea pieţei
• 2004 – 2005 – Consolidarea pieţei şi acordarea primelor licenţe 3G
• 2007 – Începutul oficial al epocii smartphone
• 2008 – Bătălia pentru date şi internet
• 2012 – Startul în cursa 4G
• 2016 – 20 de ani de Ziua Comunicaţiilor. Alba-Iulia, primul smart city romanesc, proiect lansat la editia aniversară a conferinţei
• 2018 – Strategia Naţionala 5G
• 2021 – Telecomunicaţiile vector de transformare digitală

„În 2021, Ziua Comunicaţiilor aniversează 25 de ani de existenţă, fiind cel mai longeviv eveniment dedicat pieţei româneşti de telecomunicaţii. Încă de la înfiinţare, evenimentul a fost dedicat dialogului dintre toţi actorii implicaţi în această industrie. Chiar dacă nu ne putem reuni câteva sute de participanti, ca în anii trecuţi, exploatăm oportunitatea deschiderii acestei comunicări către o audienţă mult mai extinsă în mediul online. Digitalizarea şi comunicaţiile sunt cuvinte cheie pentru numeroase domenii de activitate şi vor reprezenta o sansa pentru viitorul României,” afirmă Liliana Balici, Director General, ITS Events Management, organizatorul evenimentului.

Ziua Comunicaţiilor ediţia 2021 păstrează formatul hibrid, lansat anul trecut. Vorbitorii vor fi prezenţi în studioul de la JW Marriott pentru a permite un nivel ridicat de interacţiune în cadrul panelurilor, iar audienţa va fi conectată online pentru respectarea normelor curente. Dezbaterile vor fi moderate de jurnalistul, de radio şi televiziune, Tudor Muşat. Participarea interactivă la conferinţă este permisă prin intermediul înregistrării gratuite, accesând https://ziuacomunicatiilor.ro/inregistrare/ De asemenea, dezbaterile pot fi urmărite live pe website-ul evenimentului.
Toate detaliile referitoare la Agenda detaliată, Speakerii si Partenerii evenimentului pot fi accesate aici www.ziuacomunicatiilor.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri