"Politica europeana integrata privind cresterea economica si locurile de munca incep sa isi arate roadele dupa ani de zile de investitii publice si private in sectorul IT&C", a declarat comisarul european pentru societatea informationala si media, Viviane Reding, potrivit NewsIn.

Companiile europene de IT&C nu pot inca sa profite de o economie continentala la scara larga din cauza fragmentarii de reglementare la nivel national, considera Reding. Aceasta fragmentare blocheaza aparitia serviciilor pan-europene si afecteaza sansele operatorilor de comunicatii si companiilor de software sa concureze pe piata mondiala, a adaugat comisarul.

"Uniunea Europeana si statele membre trebuie sa faca eforturi mai consistente pentru a putea elimina impedimentele ramase pe pietele interne in privinta serviciilor online", a conchis Reding.

In fiecare an, raportul asupra i2010 arata impactul economic al eforturilor statelor membre UE de a incuraja sectorul IT&C si amendeaza eficienta politicilor Comisiei Europene in a asigura dezvoltarea durabila in domeniul tehnologiilor avansate. Raportul i2010 este strategia de politici publice a UE prin care se incurajeaza economia digitala prin cercetari de specialitate, instrumente de reglementare si parteneriate public-private la nivelul intregii Uniuni.