Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a lansat serviciul Vodafone Navigator, care permite clientilor sa utilizeze telefonul mobil ca dispozitiv de navigare in Romania si in 18 state europene.

Serviciul este disponibil abonatilor la un tarif opt dolari pe luna, ofera accesul la hartile din Romania si include traficul de date in sistem GPRS.

Pentru a putea accesa si hartile tarilor europene la tariful national al serviciului, se adauga un tarif lunar de cinci dolari si costurile aferente traficului GPRS in roaming. Solutia Vodafone este compatibila cu 42 de tipuri de telefoane mobile. Asistenta vocala si meniul aplicatiei sunt disponibile in limbile romana si engleza.

Reprezentantii Vodafone nu au oferit informatii cu privire la valoarea investitiei necesare lansarii serviciului si nu au dorit sa faca estimari in ceea ce priveste numarul de clienti care vor achizitiona acest abonament.

Acestia au afirmat ca exista posibilitatea dezvoltarii de parteneriate cu diferite companii pentru promovarea acestora prin intermediul bazei de date care cuprinde peste 13.500 de puncte de interes, organizate in diferite categorii precum hoteluri, restaurante, benzinarii ori sucursale bancare.

Solutia Vodafone Navigator utilizeaza un dispozitiv GPS care receptioneaza coordonatele necesare da la sateliti si le transmite catre telefoanele mobile prin Bluetooth. Astfel, utilizatorii pot sa acceseze si sa vizualizeze direct pe telefonul mobil, hartile online gazduite pe un server central si inclusiv rute pentru trecerea frontierelor. De asemenea, clientii Vodafone pot accesa o baza de date care cuprinde peste 13.500 de puncte de interes.

Cele 18 tari in care este disponibil serviciul Vodafone Navigator in roaming sunt urmatoarele: Germania, Spania, Italia, Danemarca, Franta, Anglia, Elvetia, Suedia, Scotia, Portugalia, Norvegia, Olanda, Luxemburg, Ungaria, Cehia, Belgia, Austria si Irlanda de Nord.

Vodafone Romania a incheiat parteneriate cu companiile Locationet (Israel) pe zona de software, iar pentru dezvoltarea hartilor cu Suncard.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri