Vodafone a extins acoperirea serviciilor 3G broadband la 23 de orase

Vodafone Romania a extins aria de acoperire a serviciului 3G broadband, bazat pe tehnologia HSDPA, de la 7 la 23 de orase, reprezentand 30% din populatie, a declarat directorul general al firmei, Liliana Solomon, la aniversarea a zece ani de la lansarea serviciilor operatorului.

Orasele care au beneficiat de acoperirea serviciilor 3G broadband de la inceputul anului sunt: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Timisoara si Iasi, la care se adauga Ploiesti, Sibiu, Oradea, Targu Mures, Arad, Pitesti, Galati, Braila, Satu-Mare, Biostrita, Bacau, Buzau, Alba Iulia, Turda si Deva.

Vodafone Romania este primul operator mobil care a lansat serviciile de banda larga 3G in Romania, la 5 octombrie 2006. Cu 3G broadband, clientii Vodafone Romania pot beneficia de acces la Internet in banda larga, la viteze de pana la 1.4 Mbps, de patru ori mai mult decat viteza furnizata de 3G.

“Numarul absolut de clienti nu mai este suficient pentru a determina care operator de telefonie mobila este liderul pietei din Romania, ci prin intermediul cifrei de afaceri putem afla care este acesta.

La conferinta au mai fost prezenti ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, ministrul tehnologiei si comunicatiilor, Zsolt Nagy.

Rata de penetrere a serviciilor de telefonie mobila in Romania va ajunge la 100% din populatie in 2009, comparativ cu 80% in prezent, a declarat Zsolt Nagy. Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila este calculata ca raport intre numarul de clienti raportat de operatori si totalul populatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri