Furnizorul mondial de solutii IT si servicii outsourcing TechTeam Global a inregistrat in primele trei luni ale acestui an incasari totale de 46,2 milioane de dolari, operatiunile din Romania contribuind cu aproximativ 6,13 milioane de dolari
TechTeam Global Inc. a inregistrat incasari totale de 46.2 milioane de dolari in primul trimestru al anului 2007, in crestere crestere de 13.8% fata de perioada similara a anului trecut. “Veniturile realizate in Romania de TechTeam se situeaza la aproximativ 30% din veniturile totale la nivel de Europa”, ne-a declarat directorul de marketing al TechTeam Akela, Diana Olar. Operatiunile TechTeam Global in Europa s-au ridicat in primul trimestru din 2007 la 18,4 milioane de dolari, in crestere cu 44,5% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei

TechTeam Global Inc. este prezenta pe piata locala prin subsidiara locala si prin TechTeam Akela, divizia de software a intregului grup. TechTeam Akela a rezultat dupa ce compania americana a preluat in 2005 firma autohtona Akela. “Investitia in servicii cu valoare adaugata mare ca cele pe care le oferim de aici din Romania au inceput sa produca rezultate remarcabile. Suntem multumiti de rezultatele atinse si de cresterea echipei din Europa la 1000 de angajati, dintre care 500 sunt in Romania”, a precizat Lucian Butnaru, CEO TechTeam Akela. Din cei 500 de angajati ai TechTeam in tara noastra, 200 lucreaza in cadrul TechTeam Akela.

“Am inceput anul cu o crestere considerabila a cereriilor din partea clientilor existenti sau proaspat castigati si estimam pana la sfarsitul anului 2007 o crestere a numarului de specialisti software la 280 si dublarea cifrei de afaceri de anul trecut, mentinand rata de crestere din ultimii ani (85% CAGR)”, a mai spus Diana Olaru. “In ceea ce priveste portofoliul de clienti, acestora li s-au adaugat la sfarsitul anului 2006 si inceputul anului 2007 nume importante ca: IBM Global Services, Optaros, Metro Group Information Technology sau R.L.Polk”, a mai spus oficialul TechTeam Akela.

Potrivit acesteia, TechTeam Akela a devenit, la sfarsitul anului 2006, prima companie din Romania certificata CMMI-Dev M3 v1.2. “CMMI este un standard universal acceptat in industria IT, care garanteaza nu doar un nivel de calitate, ci existenta unui intreg sistem de metodologii si librarii de procese care asigura un grad inalt de profesionalism in livrarea serviciilor de software development”, a explicat directorul de marketing al TechTeam Akela.

TechTeam Global a finalizat in primul trimestru al acestui an si operatiunea de achizitie a SQM Suedia, una din cele mai importante companii suedeze furnizoare de servicii de suport si service IT, consultanta de specialitate in toate etapele dezvoltarii unei afaceri sau organizatii si outsourcing. Pentru perioada urmatoare, compania isi propune diversificarea centrelor de livrare din Europa pentru a deservi portofoliul de clienti din zona Uniunii Europene, zona de maxima eficienta pentru divizia europeana a grupului. Compania desfasuara in prezent operatiuni in 19 locatii din Europa si SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri