TechTeam Global Inc. a inregistrat incasari totale de 46.2 milioane de dolari in primul trimestru al anului 2007, in crestere crestere de 13.8% fata de perioada similara a anului trecut. “Veniturile realizate in Romania de TechTeam se situeaza la aproximativ 30% din veniturile totale la nivel de Europa”, ne-a declarat directorul de marketing al TechTeam Akela, Diana Olar. Operatiunile TechTeam Global in Europa s-au ridicat in primul trimestru din 2007 la 18,4 milioane de dolari, in crestere cu 44,5% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei

TechTeam Global Inc. este prezenta pe piata locala prin subsidiara locala si prin TechTeam Akela, divizia de software a intregului grup. TechTeam Akela a rezultat dupa ce compania americana a preluat in 2005 firma autohtona Akela. “Investitia in servicii cu valoare adaugata mare ca cele pe care le oferim de aici din Romania au inceput sa produca rezultate remarcabile. Suntem multumiti de rezultatele atinse si de cresterea echipei din Europa la 1000 de angajati, dintre care 500 sunt in Romania”, a precizat Lucian Butnaru, CEO TechTeam Akela. Din cei 500 de angajati ai TechTeam in tara noastra, 200 lucreaza in cadrul TechTeam Akela.

“Am inceput anul cu o crestere considerabila a cereriilor din partea clientilor existenti sau proaspat castigati si estimam pana la sfarsitul anului 2007 o crestere a numarului de specialisti software la 280 si dublarea cifrei de afaceri de anul trecut, mentinand rata de crestere din ultimii ani (85% CAGR)”, a mai spus Diana Olaru. “In ceea ce priveste portofoliul de clienti, acestora li s-au adaugat la sfarsitul anului 2006 si inceputul anului 2007 nume importante ca: IBM Global Services, Optaros, Metro Group Information Technology sau R.L.Polk”, a mai spus oficialul TechTeam Akela.

Citeste si:

Potrivit acesteia, TechTeam Akela a devenit, la sfarsitul anului 2006, prima companie din Romania certificata CMMI-Dev M3 v1.2. “CMMI este un standard universal acceptat in industria IT, care garanteaza nu doar un nivel de calitate, ci existenta unui intreg sistem de metodologii si librarii de procese care asigura un grad inalt de profesionalism in livrarea serviciilor de software development”, a explicat directorul de marketing al TechTeam Akela.

TechTeam Global a finalizat in primul trimestru al acestui an si operatiunea de achizitie a SQM Suedia, una din cele mai importante companii suedeze furnizoare de servicii de suport si service IT, consultanta de specialitate in toate etapele dezvoltarii unei afaceri sau organizatii si outsourcing. Pentru perioada urmatoare, compania isi propune diversificarea centrelor de livrare din Europa pentru a deservi portofoliul de clienti din zona Uniunii Europene, zona de maxima eficienta pentru divizia europeana a grupului. Compania desfasuara in prezent operatiuni in 19 locatii din Europa si SUA.