Vectr Holdings își consolidează angajamentul față de agricultură prin două noi achiziții, Padova Agricultură și Contara, totalizând 4500 hectare de teren complet irigat.

București, 17 ianuarie 2024: Vectr Holdings, grup de companii cu capital privat, își continuă angajamentul față de agricultura românească printr-o nouă achiziție strategică, consolidându-și poziția de jucător cheie în industrie.

Angajată în operațiuni agricole, distribuție de mașini agricole, industria de fitness și imobiliare în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 200 de milioane de euro, Vectr Holdings anunță achiziția cu succes a Padova Agricultura S.R.L și Contara S.R.L prin intermediul Vectr Farm Braila S.R.L.

Implicarea Vectr în agricultura românească demonstrează dedicarea sa pentru promovarea inovației și sustenabilității în acest sector. Având în vedere expertiza extinsă și bunele practici stabilite în domeniu, susținute de activitățile agricole ale Vectr, această investiție va promova în continuare integrarea tehnologiei moderne și a celor mai bune practici pentru durabilitate în agricultura românească.

„Vectr Holdings își propune să își consolideze poziția pe piață, să crească productivitatea și să stabilească noi standarde pentru eficiență, sustenabilitate și inovație. Urmărind permanent colaborarea cu toate părțile interesate, pentru a crea un impact pozitiv, pentru a stimula creșterea economică și a contribui la comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, în ciuda volatilități meteorologice fără precedent, cu care agricultura românească se confruntă în prezent.

Privind în perspectivă, Vectr Holdings se angajează să implementeze strategii care să se alinieze nevoilor dinamice ale agriculturii moderne din România: managementul durabil al resurselor, creșterea productivității, conservarea apei, bunăstarea solului și respectul pentru biodiversitate, cu atenție sporită la securitatea alimentară”, a declarat Chintan Surana, CEO al grupului Vectr Holdings.

Companiile afiliate Vectr Holdings au început activitățile în agricultura din România în anul 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare. În ultimii 3 ani au extins aria de operrare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare. Prin noile achiziții, operațiunile agricole ale Vectr Holdings au ajuns la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

Padova Agricultura S.R.L., care activeaza in Braila s-a implicat activ în producția și comercializarea cerealelor în Romania. Portofoliul său divers include culturi precum orez, porumb, grâu, orz, rapiță, floarea soarelui, lucernă și soia. Cea de-a doua companie, Contara S.R.L, și-a schimbat obiectivul principal incepând din anul agricol 2022, de la cultivarea orezului, la producția de cereale, specializată în culturi precum porumb, grâu și floarea soarelui.
Vectr Farm Braila, holdingul care facilitează această achiziție, deține rolul strategic de a integra cu succes Padova Agricultura și Contara în ecosistemul Vectr Holdings.

Despre Vectr Holdings

Vectr Holdings este un grup privat de companii cu prezență în agricultură, imobiliare, fitness și alte investiții. Având un angajament ferm față de sustenabilitate și inovație, Vectr Holdings își propune să genereze valoare pentru părțile interesate și să contribuie la dezvoltarea comunităților în care activează.
Misiunea Vectr Holdings este de a se concentra pe nevoile umane fundamentale: hrană, adăpost și sănătate. În centrul operațiunilor Vectr se află angajamentul de a promova inovația și excelența, precum și dedicarea fermă pentru sustenabilitate, inovație și bunăstarea comunității.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri