Groupe Atlantic, unul dintre cei mai mari producători de sisteme încălzire, ventilație, aer condiționat (HVAC) din Europa, va deschide o fabrică și în România, în parcul industrial PWP Bucharest North, din județul Prahova.

Compania franceză mai are 31 de situri industriale și 43 de locații comerciale, grupul fiind deja prezent pe 5 continente, urmând să se extindă și la noi în țară.

În noul sit se vor investi 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru a asigura cele mai bune condiții de muncă, cu utilaje și aparatură 100% noi.

Cu o suprafață totală de 145.000 mp, din care 31.000 mp spațiu ocupat de clădiri, fabrica va începe producția de cilindri de apă caldă și plăci de boilere, pentru mai multe branduri din portofoliul Groupe Atlantic.

Activitatea companiei va începe în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 echipa care va lucra la locație va ajunge la 370 angajați.

"Groupe Atlantic a decis să înființeze fabrica din România pentru a sprijini fabricile noastre existente și a servi clienților din Europa Centrală din acest segment de piață, stimulat de tranziția la pompe de căldură. Am ales această locație pentru că ne permite să combinăm proximitatea față de clienții noștri, competitivitatea și calificările noastre”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Arnaud Condron, Director Industrial, al companiei franceze.

Groupe AtlanticSursa foto: Groupe Atlantic

În completarea acestuia, Tomasz Juda, Manager Fabrică, declarat că „început operațiunile la noua unitate din România pentru a dezvolta, produce și livra cilindri de apă caldă pentru uz casnic eco-eficienți, de înaltă calitate, la un preț accesibil."

Primii angajați și-au început deja activitatea la fabrică, pregătind terenul pentru ca de la mijlocul anului 2024 să fie primite primele utilaje, urmând ca producția să înceapă la finalul aceluiași an.

Grupul de origine franceză este implicat în tranziția la un nivel scăzut de carbon al construcțiilor (sectorul construcțiilor reprezintă 1/3 din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră) prin dezvoltarea eficienței energetice a soluțiilor și sistemelor sale, prin promovarea eficienței în utilizarea acestora și prin îmbunătățirea proceselor sale industriale și logistice.

Cu peste 13.000 de angajați și o cifră de afaceri netă de 3,2 miliarde de euro global, Groupe Atlantic îmbunătățește confortul termic pentru a răspunde mai bine nevoilor esențiale de bunăstare, sănătate și igienă a milioanelor de clienți din sectorul rezidențial și terțiar, prin soluții și sisteme pentru încălzirea și răcirea apei și a aerului.

Sursa foto: Alinso / PWP Bucharest North / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri