Compania de tehnologie DRUID, specializată în soluții de AI conversațional, și compania Infermedica, specializată în dezvoltarea de soluții de tehnologie medicală, au dezvoltat un asistent virtual pentru Rețeaua de sănătate Regina Maria, capabil de a evalua simptomele medicale și de a recomanda specialități medicale potrivite, în funcție de simptomele descrise.

Noul Asistent Virtual inteligent este disponibil în mod gratuit pacienților Regina Maria pe site-ul rețelei de sănătate și în aplicația mobilă, ghidându-i pe pacienți către medicul specialist potrivit pentru o programare.

Procedura este: odată ajunși online, pacienții răspund unei liste cuprinzătoare de întrebări ce ajută AI(Inteligența Artificială) din spatele platformei conversaționale să le evalueze simptomele și factorii de risc. În urma acestei analize a simptomelor și având la dispoziție o bază de date solidă, de peste 720 de afecțiuni medicale, Asistentul Virtual îndrumă pacientul să facă o programare la specialitatea medicală potrivită, într-un proces complet automatizat și digitalizat.

În timp, Asistentul Virtual va îmbunătăți în mod semnificativ traseul pacientului, va eficientiza numărul și calitatea vizitelor medicale – medicul având acces la simptomele descrise de pacient online, care sunt salvate automat în sistem în momentul realizării programării și, pe termen lung, va încuraja educația și prevenția medicală, ghidând oamenii mai precis către un posibil diagnostic și sprijindu-i astfel să ajungă din timp la medicul potrivit.

Asistentul Virtual a fost construit de echipa DRUID pornind de la API-ul Infermedica, o tehnologie care oferă acces la toate caracteristicile disponibile pe platforma cu același nume. Această platformă reprezintă, de fapt, un set complex de instrumente și tehnologii medicale avansate, inclusiv un motor de inferență bazat pe inteligență artificială și o bază de date care conține mii de concepte medicale validate clinic. Până acum, platforma a susținut peste 10 milioane de controale digitale de sănătate în întreaga lume, iar acest număr va crește pe măsură ce va fi utilizat în mod regulat de cei peste 5 milioane de pacienți ai Rețelei Regina Maria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri