HP a anuntat rezultatele financiare ale celui de-al doilea trimestru al anului, incheiat pe 30 Aprilie 2007, cu venituri nete de 25.5 miliarde de dolari. HP a inregistrat o crestere de 13% de la an la an (sau de 10% daca raportam la nivelul inflatiei).
Profitul operational conform GAAP a fost de 2.1 miliarde dolari, iar veniturile nete per actiune au fost de 0.65 dolari, in scadere fata de 0.66 dolari in acceasi perioada a anului trecut si in crestere cu 27% (fara taxa de 0.15 dolari) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational non-GAAP a fost de 2.3 miliarde dolari, iar veniturile nete non-GAAP per actiune au fost de 0.70dolari, in crestere fata de 0.69 dolari inregistrati in aceeasi perioada a anului trecut si in crestere cu 30% fara sa includem taxa de 0.15 dolari. Informatiile financiare non-GAAP nu contin cei 145 milioane din ajustarea dupa aplicarea taxelor, si nici veniturile de 0.05 dolari per actiune, legate de restructurarea taxelor si amortizarea activelor intangibile.

“HP a inregistrat o crestere puternica,” a declarat Mark Hurd, HP chairman si chief executive officer. “Am obtinut o crestere a profitului de 3 miliarde dolari, am continuat sa ne sporim veniturile si sa obtinem un cash flow record din operatiuni. Cu toate ca ne asteapta si mai multe provocari, sunt increzator ca vom continua in acelasi ritm si vom avea rezultate financiare puternice.”

In acest trimestru, venitul inregistrat de HP in Europa, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Dupa raportarea la nivelul inflatiei, cresterea este de 7%.
Grupul Personal Systems

Grupul Personal Systems (PSG) a inregistrat o crestere a veniturilor de 24% fata de anul trecut, ajungand la 8.7 miliarde dolari, cu o crestere de 30% a unitatilor livrate. Veniturile obtinute din vanzarile de notebook-uri au crescut cu 45% fata de anul trecut, iar cele din vanzarile din desktopuri au crescut cu 9%. Veniturile din vanzarile catre agentii comerciali au crescut cu 13%, iar cele catre consumatorii finali au crescut cu 41%. Profitul operational a fost de 417 milioane dolari, sau 4.8% din veniturile totale, in crestere fata de 248 milioane dolari, sau 3.6% din veniturile totale, inregistrate anul trecut.

Veniturile Grupului Imaging and Printing Group (IPG) au crescut cu 6% fata de anul trecut, ajungand la 7.2 miliarde dolari. Livrarile de imprimante au crescut cu 11% fata de anul trecut.

Enterprise Storage and Servers (ESS) a raportat un venit de 4.6 miliarde dolari, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut.

Veniturile diviziei HP Services (HPS) au crescut cu 7% fata de anul trecut, ajungand la 4.1 miliarde dolari. Veniturile diviziei Technology Services au crescut cu 3% fata de anul trecut, in timp ce Consulting and Integration a raportat venituri in crestere cu 8%, iar Outsourcing Services a inregistrat venituri cu12% mai mari fata de anul trecut. Profitul operational a fost de 459 milioane dolari, sau 11.1% din venitul total, de la un profit de 345 milioane dolari, sau 8.9% din veniturile totale, anul trecut.

Veniturile HP Software au crescut cu 58% fata de anul trecut. Aceasta crestere a fost determinata de achizitionarea companiei Mercury Interactive de catre HP.

HP Financial Services (HPFS) a inregistrat venituri de 550 milioane dolari, o crestere de 6% fata de anul trecut. Profitul operational a fost de 36 milioane dolari, ceea ce reprezinta 6.5% din veniturile totale, in scadere fata de profitul de 39 milioane dolari inregistrat in perioada similara a anului trecut.

HP a generat un cash flow de 4.2 miliarde dolari din operatiuni. In timpul semestrului, HP a reachizitionat 2.2 miliarde dolari de actiuni pe piata deschisa. In plus, HP a intrat intr-un program dinamic de reachizitie a actiunilor in valoare de 1.8 miliarde dolari. In total, aproximativ 100 milioane de actiuni au fost achizitionate in acest trimestru. HP a incheiat trimestrul cu “un gross cash” de 12.3 miliarde dolari, care include cash si echivalente cash in valoare de 12.2 miliarde dolari, o investitie pe termen scurt de 74 milioane dolari si pe termen lung de 23 milioane dolari.

HP estimeaza ca pentru al treilea trimestru al anului 2007, veniturile vor varia intre 23.7 miliarde si 23.9 miliarde dolari.

Pentru intreg anul 2007, HP estimeaza ca veniturile se vor situa intre 100.5 miliarde si 100.9 miliarde dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri