Ești pasionat de vânătoare și vrei să fii echipat cu toate dispozitivele necesare pentru partide reușite? Atunci, nu trebuie să îți lipsească o camera profesională cu termoviziune pentru vânătoare. Însă, având în vedere varietatea de modele de pe piață de profil, îți poate fi greu să alegi una cu adevărat eficientă. Pentru a află exact cum faci alegerea potrivită, am apelat la echipa de specialiști din spatele magazinului online MaxLife.

MaxLife este un magazin online dedicat pasionaților de pescuit și vânătoare, care oferă o selecție impresionantă de produse de la branduri de top la cel mai bun cost, printre care și camerele cu termoviziune. Să aflăm, deci, cum faci o alegere potrivită dacă vrei calitate profesională de la o astfel de camera.

Ia în calcul tipul ecranului

Vei observă că ecranul camerelor cu termoviziune pentru vânătoare poate fi de mai multe tipuri: LCD, OLED sau LCOS. Toate aceste ecrane funcționează precum o lupa, însă performanță lor este diferită.

Cel mai des vei întâlni modele de camere cu termoviziune cu ecran LCD și acestea pot fi o varianta bună în cazul în care cauți un model cu cost redus, dar nu îți vor oferi neapărat calitate profesională.

La nivelul următor întâlnim camerele de vânătoare cu ecran OLED, care îți pot oferi mai multe avantaje, printre care: o imagine cu luminozitate mai mare, posibilitatea de a folosi camera la temperaturi mai scăzute în deplină siguranță, precum și fiabilitate sporită. Acest tip de ecran pentru camere reprezintă o alegere excelență pentru cei care caută raport foarte bun calitate – preț, fără a plăti un cost prea mare.

Afisajele Liquid Crystal on Silicone, prescurtate LCOS, reprezintă varianta optimă dacă ești în căutarea unei camere care îți va oferi calitate profesională. Dezavantajul? Un cost ceva mai ridicat, față de celelalte opțiuni.

Acordă atenție caracteristicilor senzorului

În ceea ce privește senzorul camerei de vânătoare, specialiștii MaxLife recomandă atenție la două detalii importante: rezoluția și sensibilitatea NETD.

Rezoluția este calculată, bineînțeles, în pixeli și, cu cât imaginea transmisă de camera are mai mulți pixeli, cu atât claritatea va fi mai bună. Exact că în cazul telefonului tău mobil. Și în acest caz vei avea mai multe variante, în funcție de așteptările pe care le ai în ceea ce privește calitatea imaginii.

Pentru un nivel de baza și camere de vânătoare cu un cost redus poți alege o rezoluție de 80x60 pixeli sau 120x90 pixeli. Pe locul doi avem camerele cu rezoluție de 160x120 pixeli, 220x165 pixeli și 240x180 pixeli. O calitate profesională a imaginii poate fi redată de camerele cu senzori ce au o rezoluție mai mare, de 260x195 pixeli, 320x240 pixeli sau 640x480 pixeli.

Cea de-a două caracteristică menționată anterior, senzorul NETD, are legătură cu sensibilitatea termică a dispozitivului și se măsoară în mK (milikelvin). NETD se mai numește și contrastul termic și măsoară diferența de temperatura între obiect și mediul înconjurător. Cu cât NETD este mai mic, cu atât camera poate sesiza diferențe mai mici de temperatura la distanțe mai mari.

Camerele cu termoviziune de generație nouă au în general NETD <40mK, unele ajungând chiar la <25mK.

În concluzie, cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent atunci când alegi o camera cu termoviziune pentru vânătoare sunt: tipul ecranului, rezoluția senzorului și sensibilitatea NETD a senzorului. Poți alege camera și în funcție de mărimea lentilei pe care o are, iar în acest caz lucrurile sunt mai simple: pentru o imagine cât mai clară, de calitate profesională, alege o camera cu lentilă cât mai mare.

Dacă vrei să afli mai multe despre modelele de camere cu termoviziune pentru vânătoare disponibile pe piață, intră chiar acum pe site-ul magazinului online MaxLife, unde vei găsi o varietate de produse de la cele mai bune branduri, la un preț extrem de accesibil pentru calitatea oferită.

Sursa foto: Maxlife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri