După ce a interzis instalarea de camere de supraveghere în dormitoare, Airbnb a decis să interzică proprietarilor care-și listează locuințele în platformă să mai instaleze camere în nicio încăpere începând cu 30 aprilie 2024, relatează Euronews.com.

Astfel, gazdele au până la finele lunii aprilie să demonteze orice camere de pe holuri, încăperi comune și alte spații interioare unde au fost permise până în prezent.

Până acum, camerele erau permise în interiorul locuințelor înscrise în platforma Airbnb dacă proprietarii menționau prezența sistemelor de supraveghere în descrierea proprietăților, avertizându-i, astfel, pe oaspeții înainte de a închiria.

Acum, Airbnb a declarat că își schimbă politica într-o interdicție generală după ce s-a consultat cu „oaspeții, gazdele și experții în confidențialitate”.

Camerele de securitate în aer liber pot rămâne instalate, atâta timp cât sunt menționate în descrierea proprietăților scoase la închiriat pe platformă. Soneriile cu camere vor fi în continuare permise.

După 30 aprilie, încălcările raportate ale politicii ar putea duce la eliminarea proprietății și chiar a proprietarilor de pe platformă.

Camerele de securitate Airbnb, mărul discordiei dintre gazde și oaspeți

Gazdele și oaspeții au intrat des în conflict în trecut din cauza utilizării camerelor de securitate în apartamentele și casele incluse în platforma Airbnb.

Unii proprietarii au susținut că aceste camerele sunt esențiale în protejarea proprietăților lor, permițându-le să-i tragă pe oaspeți la răspundere pentru daune sau să-i descurajeze să organizeze petreceri în locuințele lor.

Airbnb interzice organizarea de petreceri în apartamentele închiriate prin platformă, dar unii aleg să încalce această regulă.

De cealaltă parte, unii oaspeți și-au exprimat îngrijorările asupra faptului că ar putea fi filmați, iar intimitatea lor pe timpul șederii să fie încălcată de proprietari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri