Un robot a urcat pe podiumul dirijorului din Seul pentru a conduce un concert al orchestrei naționale din Coreea de Sud, marcând prima încercare de acest fel din țară, scrie CNN.

Robotul, proiectat de Institutul de Tehnologie Industrială din Coreea, și-a făcut debutul la Teatrul Național din Coreea, conducând muzicienii din orchestra națională a țării.

Robotul, cu o față umanoidă, s-a înclinat mai întâi în fața publicului și a început să își agite brațele pentru a controla ritmul spectacolului live.

"Mișcările unui dirijor sunt foarte detaliate", a declarat Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul alături de robot.

"Robotul a fost capabil să prezinte astfel de mișcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat".

Dar "slăbiciunea critică" a lui EveR 6, a spus Choi, este că nu poate asculta.

Lee Young-ju, un membru al publicului care studiază muzica tradițională coreeană, a spus că mișcările robotului, deși impecabile în menținerea ritmului, nu au avut "suflu" - sau capacitatea de a menține orchestra pregătită să se angajeze colectiv și instantaneu - ceea ce, în opinia sa, este esențial în interpretare.

"Se părea că mai era ceva de lucru pentru ca robotul să își facă treaba", a spus Lee.

Chevalier, sau cel supranumit "Mozart negru", a avut o viață fascinantă. Acum se află în centrul unui film
Song In-ho, în vârstă de 62 de ani, un alt membru al publicului, a declarat, de asemenea, că performanța lui EveR 6 părea a fi la un nivel elementar.

"Cred că ar fi capabil să facă dirijarea de unul singur atunci când va fi echipat cu inteligență artificială pentru a înțelege și analiza muzica", a spus Song.

Robotul umanoid a ghidat trei din cele cinci piese prezentate, inclusiv una dirijată împreună cu Choi.

"A fost un recital care a arătat că (roboții și oamenii) pot coexista și se pot completa reciproc, mai degrabă decât să se înlocuiască unul pe celălalt", a declarat Choi după concert.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri