Societățile de avocați Clifford Chance Badea și STOICA & Asociații au obținut pentru Orange România o decizie definitivă de anulare a uneia dintre cele mai mari amenzi impuse în ultimii ani de Consiliul Concurenței, în valoare de 13,5 milioane de euro, într-o investigație vizând un presupus abuz de poziție dominantă, conform anunțului făcut de reprezentanții caselor de avocatură.

Speța a implicat o dezbatere juridică extrem de interesantă, cu multiple elemente de noutate despre tânăra industrie a serviciilor cu valoare adăugată și confluența ei cu industria telecomunicațiilor. Decizia Consiliului Concurenței de a amenda compania Orange România a fost anunțată în ianuarie 2019, după o investigație ce durase trei ani – și a vizat o presupusă limitare a accesului unui agregator de servicii cu valoare adăugată la numerele scurte din rețeaua proprie de telefonie a operatorului de telecomunicații, precizează reprezentanții caselor de avocatură.

După patru ani de litigiu, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat hotărârea pronunțată de Curtea de Apel București, de anulare integrală a sancțiunii impuse de autoritatea de concurență din România, după ce, în 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție acordase și suspendarea executării silite a deciziei autorității de concurență.


„Această jurisprudență, prin valoarea ei de principiu, va contribui la orientarea activității Consiliului Concurenței și la consolidarea rolului său de păzitor al regulilor economiei de piață liberă, bazată pe proprietatea privată. Speța a adus laolaltă echipa juridică a Orange România formată din Milena Horvat, Legal Affairs and Governance Director și Andrei Brujan, Corporate and Technology Legal Division Manager și unii dintre cei mai buni avocați de profil din România”, precizează reprezentanții caselor de avocatură.

Din partea societății de avocați STOICA & Asociații, echipa a fost coordonată de Prof. univ. dr. emerit Valeriu Stoica și a fost formată din Dan-Rareș Răducanu, Senior Partner și Constantin – Cosmin Pintilie, Senior Associate. Din partea firmei de avocatură Clifford Chance Badea, echipa a fost coordonată de Counsel Simona Neagu, liderul practicii de Litigii de la București, și a fost formată din Eleonora Udroiu, Of Counsel și coordonator al practicii de Concurență, și Vicu Buzac, Senior Associate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri